Fashion

Trend report: fur it up

Het is dit seizoen bijna moeilijk een collectie te vinden waar geen vloed aan bont te zien is. De designers maken het collectief erg bont dit najaar. Niet alleen klassieke bontjassen maar ook stola's, headbands, laarsjes, tassen afgezet met bont en kekke hoofddeksels met een warm vachtje. Fur rocks faux real wat ons betreft.

Sonia Rykiel had net als Prada de afgelopen zomer felgekleurde bontstola's on acid. Isabel Marant koos shearling als bont du jour. Phoebe Philo stuurde voor Celine een prachtmantel emt patchwork fur het plankier op. Gucci had een lading psychedelisch bont en Kaiser Karl had er vooreen voluminieuse beestenboel van gemaakt.

furacid fur gucci

Links: Sonia Rykiel fall/winter 2011

Rechts: Gucci fall/winter 2011

celine fur fendi

Links: Celine fall/winter 2011

Rechts: Fendi fall/winter 2011

Bont is iets wat we vanzelfsprekend op de wintercatwalks meer zien dan zomers. Dit seizoen is opvallend dat de deisgners massaal het Prada voorbeeld hebben gevolgd om hun bont regenboog kleuren mee te geven. Mary-Kate en Ashley Olsen hadden voor 'The Row' een chubby babyblauw bont exemplaar. Ungaro een zoet roze bontje en Missoni een lila berenpak. De psychedelische bontjes zijn hot!

row missoni

Links: The Row fall/winter 2011

Rechts: Missoni fall/winter 2011

Keuze aan bont is er ook in onze favoriete webshops genoeg. Fijn aan een bontje is ook dat je stijlvol warm kan blijven, een enorme dekbed winterjas over jouw partyoutfit is namelijk niet zo charmant een fashionable fur is dan de ideale oplossing.

fauxfur fur asos

Links: faux fur lapel collar, € 32,61 via Asos.

Rechts: Stripe faux fur coat, € 117,41 via Asos.

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top