Fashion

Trend report: parels en pussy bows

Dit modeseizoen hebben designers als Frida Giannini van Gucci, Miuccia Prada, Donna Karan en Jean Paul Gaultier zich volledig overgegeven aan de jaren '40 glamour. Compleet met bont, parels, handschoentjes en stola's en dit alles met de pencilrok als stralend middelpunt.

Sterke vrouwen

De fall/winter 2011 collectie van Donna Karan gaat over de kracht van de vrouw en haar ontwikkeling door de jaren heen. De collectie "Pearls of Wisdom" laat zien hoe sterk en wijs vrouwen zij en dat daardoor hunvrouwelijkheid niet minder hoeft te worden. We zagen veel pencilrokken, ballerina knotjes, bont en trenchcoats.

donna karan donna

Donna Karan fall/winter 2011

Gaultier gaf de pencilrok wat meer sexiness door er een extreme split in te verwerk en Jonathan Saunders doopte de pencilrok in onverwachte kleurtjes en kekke printjes.

jp js

Jean Paul Gaultier en Jonathan Saunders fall/winter 2011

Gucci glamour

Giannini heeft voor de Gucci najaarscollectie al de glamour uit de forties gehaald die er was en deze verwerkt in haar ontwerpen. Haar modellen gingen over het plankier met pussy bows, fedora hoedjes, velvet blazers deze klassieker gingen gelukkig zoals we van Gucci gewend zijn gepaard met veel bonts, lak en slangenleer.

gucci poly gucci red

Gucci fall/winter 2011

Thee jurken

Bij Marni en Miu Miu spotten we vooral veel daytime jurken oftwel tea dresses deze jurkjes komen ook op minder feestelijke plekken als het kantoor erg goed tot zijn recht. Onze lievelings jurk is een exemplaar van Miu Miu met uitgebloeide paardenbloemen. Blaas en make a wish!

marni fallwinter 2011 zonnebloem abbey

Marni en Miu Miu fall/winter 2011

Als al de jaren '40 glamour iets te ladylike voor je is dan combineer je het met boyish schoeisel als creepers of brogues. Of stop een stoer t-shirt of tank in jouw jaren '40 pencilrok. Zorg er ieder geval voor dat je een pencilskirt bemachtigt want dat is echt een keyitem voor de forties glamour trend.

pencilrok asos pussy bow

Links: Asos midi pencil skirt with front split € 44,87

Rechts: Karen Wester pussy bow blouse € 89,74

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top