Fashion

Hip of Horror: baby vondeling tas

Van de Amerikaanse designer James Piatt moet je geen klassieke ontwerpen verwachten. Zijn tassen designs zetten je aan het denken, toveren een glimlach op je gezicht of geven je grote ogen van verbazing. Denk de baby vondeling tas, dooie hond tas en mitrailleur tas.

James ontworp zijn eerste controversiële tas in 2004, dit was toen allen bedoelt als kado maar door de laaiend enthousiaste reacties besloot hij in 2005 de Peacekeeper in productie te nemen. De Peacekeeper was een tas slash boksbeugel. Deze tas blijft altijd als klassieker in de collectie van James Piatt.

boksbeugels

De Peacekeeper tassen

Hiernaast lanceert hij per jaar ongeveer twee nieuwe opzienbarende tasjes. Een nieuwe model: arm candy van James is een tas in de vorm van een mitrailleur genaamd Pursuader. Handig om wat druk mee uit te voeren tijdens het saleshoppen. Deze gevaarlijke tas doet ons denken aan de ontwerpen van Neerlands trots Vlieger & Van Dam.

mitrailleur

Pursuader tas

Meer creatiefs van de hand van Piatt is de dooie hond tas: Tinkerbell. Deze is geïnspireerd op Paris Hilton die haar Chihuahua Tinkerbell altijd in haar designertas meesleept. De ontwerper neemt graag celebs op de hak met zijn ontwerpen de baby vondeling tas Foundling, onze persoonlijke favoriet toont een baby die ter vondeling is gelegd. Hiermee doelt hij op het verwaarloosde ouderschap van de celebs. De tas komt ook met een aantal clip-ons als een pakje sigaretten (shout out naar Britney Spears) en een open raam voor Michael Jackson zijn babystunt.

tinkerbell

Tinkerbell tas

foundling

Foundling tas

De tassen van James Piatt zijn online verkrijgbaar en de prijzen liggen tussen de $85 voor de Peacekeeper tas en $789 voor het Foundling exemplaar.

Wat vind jij van de tassen van James Piatt, hip of horror?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top