Fashion

Milaan Fashion Week: best and worst

De Milaan Fashion Week is alweer finito, maar ik focus me nog niet op Parijs voordat ik de beste én slechste shows voor je heb gespot. Wie leverde topcollecties af en welke designers moeten volgend seizoen toch écht wat harder hun best doen?


The Best:

1. Prada

Er wordt geroddeld dat Patrizio Bertelli, de CEO van Prada, de collectie niks vond, but I loved it! Laat het maar aan Miuccia Prada over om van streepjes, bananen en vrolijke aapjes high fashion te maken. Ze leverde een vrolijke collectie af die zowel zomers als vernieuwend aanvoelde.

prada1 prada2
prada3 prada4

2. Dolce & Gabbana

Op enkele zwarte outfits na was de spring/summer 2011 collectie van Dolce & Gabbana volledig uitgevoerd in wit. Deze maagdelijke, onschuldige kleur vormde samen met het kant en de korsetten een spannende combinatie.

dolce1 dolce2
dolce3 dolce4

3. Gucci

Hoofddesigner Frida Giannini stuurde tijdens deze Fashion Week sexy glamazones de catwalk op. De rijke kleuren, gouden details en de heftig gedecoreerde cocktailjurkjes aan het einde van de show waren een lust voor het oog.

gucci1 gucci2
gucci3 gucci4

The Worst


1. Versus

Ik weet niet helemaal wat voor vrouw Donatella Versace voor ogen had toen ze deze collectie ontwierp. Gezien de ruitjes en cardigans een oudere vrouw, maar de roze bloemetjesprints en raceshorts deed me meer aan kleine meisjes denken. Aagezien ik onder geen van deze categorieën val, liep ik niet bepaald warm voor deze mislukte mix tussen granny chic en kinderlijke items.

versus1 versus2
versus3 versus4

2. Jil Sander

Tijdens de Milaan Fashion Week was al veel kleur te spotten, dus in die zin was Jil Sander volledig on trend. De vormen maakten de collectie echter een stuk minder hebberigmakend.

jil1 jil2
jil3 jil4

3. D&G

Laat ik dit voorop stellen: Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn modehelden. Maar de bloemenprints die ze met hun jongere label D&G toonden hebben we nu wel gezien! Ook vraag ik me sterk af of de baggy 7/8-broek een hit gaat worden...

D&G1 D&G2
D&G3 D&G4

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top