Fashion

Milaan Fashion Week: Versace zomer 2012

Door de samenwerking met H&M en de collectie die binnenkort in de winkels ligt, zijn alle ogen op Versace gericht. Ook over de show tijdens Milaan Fashion Week waren de mensen te spreken. Volgens Donatella was de collectie ‘een ontmoeting van het oude en nieuwe Versace’ met de invloeden van de onderwaterwereld en rock ’n roll.

Milaan Fashion Week Versace Ss 2012

 

Sexy collectie

Op het eerste gezicht schreeuwde de kleding gewoon ‘sexy’: rokken van twijfelachtige lengte gecombineerd met korte tops of gewoon een beha (wat zorgde voor veel blote buiken) en torenhoge hakken met plastic, doorschijnende platforms. Donatella kiest er bij deze lente-zomercollectie van 2012 voor om even af te stappen van haar trademark prints. Naast wit, beheersten vooral gele en blauwe pasteltinten de collectie.

De kleine zeemeermin

De onderwaterwereld was een belangrijke inspiratiebron voor Donatella. De studded zeesterren en glitterende zeepaardjes motieven doen sterk denken aan De Kleine Zeemeermin. De tweede golf van invloed is een tikkeltje meer rock ’n roll. Deze items werden halverwege de show op de catwalk gestort: monochroom zwart of wit leren ensembles, net zo klein en kort, bedekt met dikke gouden studs. Bekijk hieronder de complete show-gallery aan de hand van de foto's van Team Peter Stigter.

Bekijk hier de video van de runway show van Versace lente-zomer 2012:

 

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top