Fashion

De mooiste jurken van de Amsterdam Fashion Week

Alle collecties van de Amsterdam Fashion week zijn inmiddels besproken. Toch gaan we graag nog even in op de beste ontwerpen van de diverse merken. In dit item bespreken we de mooiste jurken.

Claes Iversen

Laten we beginnen met mijn favoriete collectie van de Amsterdam Fashion Week, die van Claes Iversen. Wat ik erg goed vond aan de collectie was de manier waarop verschillende materiaalsoorten in één jurk waren verwerkt. Dikke winterse stoffen werden gemixt met dunne, transparante stoffen. Bovendien waren de jurkjes supervrouwelijk dankzij de ruches en kristallen bloemen. De eerste jurk is daarom mijn favoriet. En de tweede jurk…daar kunnen we gewoon niet omheen. De jurk, vol witte prijskaartjes, was een echte showstopper en bovendien een goede opvolgers van Claes’ post-it jurk van vorig seizoen.

Elsien Gringhuis

Elsien Gringhuis toonde in haar collectie veel ontwerpen met ronde vormen. Dit mintgroene jurkje vond ik erg sterk vanwege de kleur en de combinatie met het wit.

LaDress

De jurkjes van LaDress vond ik lang niet allemaal even sterk. De overhemdjurkjes vond ik bijvoorbeeld niet erg vernieuwend. Wel vond ik het gebruik van pasteltinten een goede keuze en zag ik bovenstaande topjurkjes voorbij komen. Met name de tweede vind ik erg mooi, omdat deze volledig is bedekt met pailletten. Omdat de meeste merken pailletten gebruiken in combinatie met kleur of zwart is de combinatie met wit een welkome afwisseling. 

Mattijs

De collectie van Mattijs was sterk vanwege de plooien en de metallictinten. In bovenstaande jurkjes zijn beide invloeden te zien.

EnD

De dames van EnD hadden diverse outfits uit hun collectie voorzien van een soort waaiers. Deze jurk springt eruit vanwege die waaiers en de opvallende schouders.

Veel jurkjes uit de Supertrash collectie waren iets te strak en te kort naar mijn smaak. Gelukkig kwamen er ook iets lossere modellen voorbij. Dit jurkje vond ik erg mooi vanwege het materiaal en de vrouwelijke vormen.

(Tess)

Foto's: Ron Stam Photography en PiXinDigital

Deel dit artikel
Back to top