Fashion

Condé Nast in strijd met Carine?

Wij kijken al maanden uit naar het nieuwe tijdschrift van Carine Roitfeld - toepasselijk CR genaamd - en gokken dat we niet de enigen zijn uit de modewereld. Maar blijkbaar staat niet iedereen te springen om het nieuwe werk van de ex-Vogue Paris editor-in-chief. Want rumour has it dat Condé Nast haar op een wel erg nasty manier tegenwerkt...

De geruchten gaan namelijk dat Condé Nast fotografen en editors verbiedt samen te werken met Carine. Onder andere Mario Testino, Craig McDean, David Sims en het Mert Alas en Marcus Piggott team hebben een reminder ontvangen dat ze exclusief voor Condé Nast mogen werken. Maar daar lijkt het niet bij op te houden, want ook mensen die niet onder contract staan bij de Amerikaanse uitgever zijn ontmoedigd om aan het nieuwe CR hun diensten te verlenen.

CarineRoitfeldAnnaWintour

Anna Wintour en Carine Roitfeld in happier times

Zoals een fashion insider zegt: "People love Carine but are more frightened of the Condé Nast machine." En dat kunnen we ons maar al te goed voorstellen. Want ook al hebben zowel de uitgever als Carine nog niet gereageerd op de geruchten, iedereen die The Devil Wears Prada heeft gezien snapt waarom we ze geloven.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de adverteerders. Want als Condé Nast hun druk uitoefent op fotografen en editors is het waarschijnlijk een kwestie van tijd tot ze dit ook gaan doen bij hun adverteerders. En er zijn er maar weinig die het zich kunnen veroorloven de steun van Anna Wintour te verliezen...

Wij vragen ons vooral af of deze maategelen echt nodig zijn - mits ze waar zijn natuurlijk. CR wordt namelijk uitgebracht door Fashion Media Group LLC, bekend van onder andere V en Visionaire. Onze gok is dan ook dat CR eerder eenzelfde soort niche tijdschrift wordt en weinig concurrentie voor Vogue zal zijn (no offence Carine).

CarineRoitfeldCR

Carine Roitfeld's CR

De eerste editie van CR wordt in september verwacht en het blad zal vervolgens twee keer per jaar uitkomen.

Wat vind jij van de geruchten over de strijd tussen Condé Nast en Carine? Denk je dat het terecht is dat Anna Wintour zich zorgen lijkt te maken over haar nieuwe concurrente?

(Bron: Fashionista)

(Door: Zoë)

Deel dit artikel
Back to top