Fashion

Milan Fashion Week update #2

Na de spetterende aftrap en een eerste update van Milan Fashion Week geven we jullie nu een volgende tussenstand over de denderende shows van Jil Sander, Marni, Dolce&Gabbana en Missoni! Maak je klaar voor stijlvolle, ingetogen designs tegenover barokke looks en jaren '70 invloeden met een touch of grunge! Met weer heel veel foto's en video's is het net alsof je er zelf bij was!

Jil Sander

Afgelopen weekend presenteerde Raf Simons zijn laatste collectie voor Jil Sander. Na zeven jaar aan het creatieve roer, neemt de 68-jarige oprichtster van het merk, Jil Sander, deze taak weer van hem over. De Belgische designer liet met zijn collectie de verschillende fases uit het dagelijks leven van een vrouw zien. Van de lingerie tot wollen jassen en cocktailjurken. In een zacht kleurenpalet van lichtroze en vaal grijs, zien we ingetogen, maar stijlvolle knie- en kuitrokken, -jurken en -jassen. Tot slot gaf het Milaanse modepubliek Raf Simons een staande ovatie en warm applaus. Een afscheidstraan kon dan ook niet uitblijven.

Jil Sander Milaan Fashion Week

Jil Sander MFW

Jil Sander

Een ontroerde Raf Simons.

 

 

Marni

De ontwerpster van Marni, Consuelo Castiglioni, liet in Milaan een kleurrijke herfstcollectie zien. De collectie leek in het niets op de nogal beprinte Marni for H&M collectie die volgende week gelanceerd wordt. Kleurvlakken, geometrische vormen en rechte lijnen met hier en daar een vertrouwd printje in een palet van rood, blauw, wit, camel, zwart, grijs en nude.

Marni MFW

Marni MFW

Marni MFW

 

Missoni

Angela Missoni probeerde dit seizoen duidelijk wat anders. En als het aan ons ligt, is dat haar gelukt. In de Missoni fall 2012 collectie mixte ze vrouwelijke, lange silhouetten met jaren '70 en een touch of grunge. Dit zie je terug in de coupes, de accessoires (de modellen dragen één oorbel in plaats van twee), ruigere materialen en prints, en lange leren handschoenen. Het signature zigzag printje van Missoni heeft plaats gemaakt voor rechte en diagonale lijnen. Verder bestaat het palet uit vervaagde jaren '70 kleuren en aardetinten.

Missoni

Missoni

Missoni MFW

 

Dolce & Gabbana

De mannen van Dolce & Gabbana kwamen weer met een overweldigende, maar vooral fantastische collectie op de proppen in Milaan. Romantische, barokke looks met veel poespas: borduursels, goud, tiara's, juwelen, kant, fluweel en bloemenprints. There was a lot going on. Ook de ruimte was sprookjesachtig aangekleed met kroonluchters, theater plafonds en een marmeren look catwalk. Weet je wat, we houden onze mond. Go see for yourself!

Dolce & Gabbana

D&G

D&G

Welke van de vier is jouw favoriet?

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top