Fashion

NYFW fall-winter 2012/2013 update

Afgelopen vrijdag gaven we een eerste update van de fashion shows tijdens de New York Fashion Week. In het weekend is er nog veel meer pracht en praal over de plankieren gegaan. Denk aan Alexander Wang, Victoria Beckham en Diane von Furstenberg. Kortom, tijd voor een tussenstand van de absolute toppers.

 

Alexander Wang

Alexander Wang presenteerde een donkere fall-winter collectie op de NYFW. Wang heeft gespeeld met stijve, glimmende materialen in combinatie met zachte en harige stofjes. Het kleurenpalet bestaat uit zwart en een beetje wit. De silhouetten zijn geometisch en veel looks kenmerken zich door de visnet col die tot over de mond is getrokken.

Alexander Wang

 

Victoria Beckham

Victoria Beckham bleef trouw aan haar specifieke stijl, die het best omschreven kan worden als clean & sexy. De collectie is simpel en supervrouwelijk, met een touch of military. Vic heeft vooral de focus gelegd op jassen en –nauw aansluitende- jurkjes.

NYFW Victoria Beckham

Diane von Furstenberg

De collectie van Diane von Furstenberg is sophisticated en elegant. Beiden zijn brede begrippen en dat is de collectie ook. Van donkere en sexy designs met een touch of leather tot pittige printjes en glamourous color block. We zien alles voorbij komen.

NYFW Diane von Furstenberg

 

Rachel Zoe

Het was Rachel Zoe’s eerste catwalk presentatie en in haar enthousiasme toonde ze 46 looks! De collectie is geïnspireerd op de glamourous jaren '60 Londen stijl. We zien getailleerde broekpakken, faux fur jassen, maxi dresses en rokken, en hier en daar some shine & glitter.

Rachel Zoe

DKNY

De fall-winter collectie van DKNY toonde veel zwart en heel veel leer. Modellen droegen off-shoulder jurkjes, aansluitende coltruitjes, fladderende rokjes, boxy wollen jassen, tops van bont en tailleriemen. En dit alles met een donkere zwarte panty, simpel haar en weinig make-up als finishing touch.

DKNY

 

Derek Lam

"Thoughtful, quiet, a little more sober," is hoe Derek Lam zijn collectie omschrijft. 'The Libraby' was de naam van de collectie. We zien Perzische bloemenprints, hooggesloten tops en keurige kraagjes, maar daarentegen ook leren kokerrokken en broeken. Ook deze show had een sixties vibe met de smokey eyes en de opgestoken getoupeerde kapsels.

Derek Lam

 

Welke show of designer heeft jouw voorkeur?

(Door: Daphne Schaufeli)

(Beeld: Team Peter Stigter & Style.com)

Deel dit artikel
Back to top