Fashion

De Pelgrimage van Sage and Ivy @AFW

Alexia van Engelen showde vanmiddag in het oude spiegel atelier haar nieuwe Sage and Ivy wintercollectie. De collectie kreeg de titel ‘Pelgrimage’ en is geïnspireerd op een ‘pelgrims’tocht naar de duistere, diepten van de vrouw. Anders dan we gewend zijn van de ontwerpster, is de collectie rauw en stoer.

 

Sage and Ivy

Spiegels, spiegels overal spiegels...

Sage and Ivy

Spiegel atelier

Vrijdagmiddag wist Alexia van Engelen het fashion volk van de AFW van het Westergasterrein naar de Prinsengracht te lokken. Hier, in een atelier met meer dan 300 spiegels uit de 18e en 19e eeuw, showde de Nederlandse ontwerpster namelijk de Sage and Ivy collectie. Een bijzondere plek met een France sentiment.

Sage and Ivy

Sage and Ivy

Pelgrimage

Liepen de modellen in de vorige show nog gewichtloos over water, dit keer hebben de modellen een spirituele zoektocht door donkere, mysterieuze landschappen achter de rug. Een pelgrimage was de inspiratiebron voor de ontwerpster. Zij dacht aan een sterke vrouw die een lange reis maakt van Schotland naar Japan.

Sage and Ivy, Pelgrimage

Sage and Ivy, Pelgrimage

Sage and Ivy, Pelgrimage

 

Autumn-wintercollectie 2012-2013

De wintercollectie van Sage and Ivy lijkt in het niets op de eerdere collecties. Deze waren heel lieflijk en vrouwelijk, met zachte kleuren en lichte stoffen. Dit keer belicht Alexia van Engelen een heel andere, meer volwassen kant van de vrouw. We zien strakke silhouetten en een sterke dualiteit in materialen in de kleuren dennengroen, nachtelijk blauw, zwart en nudes.

Er is veel aandacht besteed aan details: van geplisseerde panelen op het lijfje van een jurk tot gebreide vlechten bevestigd op tule en hooggesloten kraagjes. Binnen de rauwe look & feel is geëxperimenteerd met materialen als faux fur, jersey, tule, zijde, satijn, latex en kant die moeiteloos worden gecombineerd.

Sage and Ivy, Pelgrimage

Sage and Ivy, Pelgrimage

Sage and Ivy, Pelgrimage

Bekijk de gehele bovenstaande collectie en nog die van vele anderen op onze catwalk-pagina.

(Door: Daphne)

(Beeld: Daphne & Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top