Fashion

Truus en Riet doen Bonnie en Clyde

Spijkers & Spijkers toonden gisterenavond in een bomvolle Zuiveringshal tijdens AFW hun fall-winter 2012-2013 collectie. De jongere lijn, SIS Spijkers & Spijkers van de zusjes was dit seizoen overduidelijk geïnspireerd op La Douce France.

De wintercollectie van de gezusters Truus en Riet Spijkers had een Parisienne feel die niet onder stoelen of banken werd geschoven. Er waren barretjes, pencilrokken, vrouwelijk knitwear, corduroy, broekpakken en typisch Frans je-ne-sais-qouis haar.

sis1 sis2

sis

sis3 sis4

Het ontwerpduo liet zich inspireren door Bonnie van het bad-ass misdaadstel Bonnie & Clyde. De zoete Franse stemmen van Brigitte Bardot en Serge Gainsbourg galmden door de speakers terwijl de collectie over het plankier ging. De pistolenprintjes die op meerdere looks te zien waren refereren naar het bankroverstel. De keuze viel op de twee omdat de tijd van Bonnie & Clyde (jaren '30) de onze is wat betreft de recessie.

Recessie of geen recessie we kunnen ons wel vinden in de draagbare collectie van de modezusjes, vol kleur, grafische patronen, opvallende kraagjes en de glittersokjes maakten de looks fantastisch af.

sisprint sis

Bekijk de gehele bovenstaande collectie en nog die van vele anderen op onze catwalk-pagina.

(Door: Lenny)

(Foto's: Team Peter Stiger)


Deel dit artikel
Back to top