Fashion

America's Next Top Model doorgestoken kaart

America’s Next Top model (ANTM) valt net als de series Project Catwalk, The City en Holland’s Best Fashion Designer onder reality-tv. Maar how real gaat het er in deze televisieprogramma’s aan toe? Janice Dickinson, die vier seizoenen als jurylid te zien was in ANTM, doet een boekje open…

ANTM Cycle 15

 

Janice Dickinson

Als we Janice Dickinson mogen geloven, heeft de jury die de modellen in spé elk week met snoeiharde kritiek beoordeeld na sensationele fotoshoots en opdrachten (denk aan poseren met lappen vlees tot modeshows te water), helemaal niets in te brengen over wie er met de hoofdprijs vandoor gaat, namelijk: een contract bij IMG Models, een contract van 100.000 dollar bij cosmeticabedrijf CoverGirl, een cover in Beauty In Vogue magazine en fashion spreads in Vogue Italia en Beauty In Vogue.

CoverGirl

Het bedrag van 100.000 dat CoverGirl neerlegt voor de winnares van America’s Next Top Model is niet niks. Wie er volgens Janice Dickenson dan ook over de winnaar beslist is –juist- CoverGirl! Dat is in ieder geval wat het ex-jurylid heeft verteld aan een Amerikaanse televisiezender. En het zou ons helemaal niets verbazen, aangezien adverteerders steeds meer macht krijgen. Wat denk jij?

Deel dit artikel
Back to top