Fashion

America’s Next Top Model goes high fashion

In America’s Next Top Model lijkt het steeds meer om freaky modellen en cat fights te gaan, dan om het ontdekken van topmodellen. Tyra Banks lijkt dit ook door te hebben en gooit het roer om; ANTM wordt high fashion, met bijbehorende prijs en jury.

We schreven deze week al over een ANTM promofilmpje met daarin Ann, een deelneemster die een extreem dunne taille heeft. Entertainment? Ja, maar high fashion? Niet bepaald. Om de fashion credibility van het programma wat op te krikken, voert Tyra de nodige veranderingen door, voor het komende seizoen.

vogue klein1 vogue klein2
Hollandse topmodellen Rianne en Doutzen weten hoe het is om op de cover van de Italiaanse Vogue te staan.

Welke prijs de winnares krijgt, was gedeeltelijk al bekend, namelijk een Vogue Italiacover (!), in plaats van de gebruikelijke Seventeen cover. Daar komen nu twee editorals in de Italiaanse modebijbel bij. Ook de gastjuryleden zij geüpgrade: onder meer Franca Sozzani (editor-in-chief van Vogue Italia), écht topmodel Karolina Kurkova, designer Diane von Furstenberg en fotograaf Patrick Demarchelier zullen naast vaste juryleden Tyra en Andre Leon Talley plaatsnemen.    

We zijn zwaar onder de indruk van de prijzen en juryleden, maar of Tyra hiermee ook pareltjes als HNTM-deelneemster Patricia van der Vliet zal ontdekken? We wachten af…

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top