Fashion

Gigi Hadid biedt haar excuses aan na kritiek op deze veelbesproken Vogue cover

Er wordt altijd veel aandacht besteed aan Vogue covers en niet zomaar iedereen verschijnt dan ook op dit populaire magazine. Celebs als Jennifer Lawrence, Kate Moss en Zendaya hebben mogen schitteren op de voorpagina van één van de vele edities en ook Gigi Hadid heeft al meerdere keren model gestaan. Maar, het supermodel krijgt nu veel kritiek voor haar laatste Vogue Italia shoot. 

Nadat Vogue en Gigi gisteren de cover van het nieuwste nummer onthulden, kwamen er al gelijk veel reacties binnen en ze waren zeker niet allemaal positief. Op de foto ziet Gigi er erg gebruind uit terwijl ze gehuld is in een Dolce & Gabbana jumpsuit. Velen zijn het niet eens met de donkere tint die het magazine het model heeft gegeven en het overmatige gebruik van Photoshop. Gigi heeft gisteravond op Instagramstories haar excuses aangeboden.

In het bericht laat ze weten dat ze veel minder inbreng heeft in het creatieve proces dan de meesten waarschijnlijk denken. Wel erkend ze de kritiek op de foto en is ze het ermee eens dat de manier waarop het geheel is uitgevoerd anders had gemoeten. 

"I want to address this for those who were offended by the editing/retouching/colouring of the cover. Please know that thing would have been different if my control of the situation was different. Regardless, I want to apologise because my intention is never to diminish those concerns or take opportunities away from anyone else, and I hope this can be an example to other magazines and teams in the future."

Hadid heeft de cover inmiddels verwijderd van Instagram, maar op het account van Vogue ishet beeld nog wel te zien. Gebruikers uiten nog steeds hun kritiek en vinden dat Gigi niet op de foto lijkt en dat haar gezicht onnodig bewerkt is. Toch is het nummer naar alle waarschijnlijkheid al naar de drukker gestuurd en is er niks meer wat er veranderd kan worden. Voortaan beter opletten Vogue?

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top