Fashion

Kanye West’s debuut op Paris Fashion Week

Afgelopen zaterdag was het zo ver: de dag dat Kanye West zijn eerste damescollectie ‘KW by Kanye West’ presenteerde op de Paris Fashion Week. De modewereld is in rep en roer sinds Kanye bekend maakte dat hij in Parijs zou staan. Helaas voor de rapper waren de critici na de show minder enthousiast.

Op het eerste gezicht lijkt ‘KW by Kanye West’ een collectie die iets nieuws probeert te zeggen, maar bij nader inzien is het een geforceerde poging tot kunst, die niet goed lijkt uit te pakken. De kleding paste niet, het was niet praktisch en haast ondraagbaar.

Christina Binkley van de Wall Street Journal twitterde dat het maar goed was dat West een ‘solide baan heeft’. Cathy Horyn van The New York Times dacht er waarschijnlijk hetzelfde over. Zij stelde voor dat Kanye volgend seizoen een kleermaker neemt, zodat de kleding past. “Modellen verzopen in sommige looks.”

Kanye West's debuut op Paris Fashion WeekKW by Kanye West SS12 tijdens de Paris Fashion Week

Kanye West's debuut op Paris Fashion WeekSommige looks leken met hun pasvorm niet echt praktisch... 

Kanye West's debuut op Paris Fashion WeekAnderen leken onhandig en haast ondraagbaar...

Kanye West's debuut op Paris Fashion WeekOver het algemeen was de kleding behoorlijk oversized

Kanye West's debuut op Paris Fashion Week

Kanye had tijdens zijn show belangrijke ontwerpers en mode-namen front-row zitten, namen als: Alexander Wang, Joseph Altuzarra, Mary-Kate en Ashley Olsen, Terry Richardson, Olivier Theyskens en Jeremy Scott sierden de voorste rij.

Na afloop liet mr. West zich ook nog uit over zijn collectie: 'Ik had veel ideeën over de kleuren en vormen die ik wilde uitdrukken, ik ben erg tevreden met het eindsresultaat.' Zijn grootste uitdaging was toch wel het overwinnen van de typische celebrity-designer of nog erger rapper-designer status.

Losgezien van de kritiek van de modepers, wat vind jij van de eerste collectie van Kanye West?

(Door: Daphne)

(Beeld: Style.com)

Deel dit artikel
Back to top