Fashion

Paris Fashion Week: kick-off

Oui oui, Paris! Van Milaan gaan we weer door naar the next and final stop: Parijs. We krijgen er nog steeds geen genoeg van. Hoe kan dat ook met namen als Lanvin, Christian Dior, Alexander McQueen en Chanel op het programma. Dinsdag ging de Paris Fashion Week van start en wij hebben de highlights so far.

Na twee dagen Paris Fashion Week is er alweer genoeg te vertellen, maar er is nog veel meer spannends in het vooruitzicht. Wat dacht je van de show van Kanye West zaterdag 1 oktober? Of onze eigen Viktor & Rolf?

Dries van Noten

Onze zuiderbuur Dries van Noten raakte geïnspireerd door de Spaanse en Italiaanse haute couture uit de jaren ‘50 en door fotografie. De bolero's, de zakken, ruches, bogen en de gestructureerde flamenco-rokken verwijzen onvermijdelijk naar Cristobal Balenciaga, de grootste Spaanse couturier van allemaal. Bekijk hier alle beelden van de Dries van Noten show by Team Peter Stigter.

Paris Fashion Week Dries van Noten SS12Dries van Noten lente-zomercollectie 2012 tijdens de Paris Fashion Week

 

Rochas

Het brein achter Rochas, Marco Zanini, beschreef de zoete collectie als ‘een reis door de draaikolk van de cinema’. Modellen waren omgetoverd in elegante, chique vrouwen uit de jaren ’50. We zien veel pastelkleuren (mintgroen, lichtroze, ivoor, babyblauw) en luxe materialen. Elk ontwerp schitterde of het nu kwam van de glanzende zijden organza of met de hand geborduurde details. Bekijk hier alle beelden van de Rochas show by Team Peter Stigter.

Paris Fashion Week Rochas SS12

Rochas lente-zomercollectie 2012 tijdens de Paris Fashion Week

 

Gareth Pugh

Gareth Pugh staat bekend als een designer die geen trends volgt. De voorjaarscollectie voor 2012 is dan ook geïnspireerd op science fiction. De collectie bestaat uit veel strepen, een strikt kleurenpalet bestaande uit zwart en wit en een combinatie van harde en zachte elementen. De creaties hebben meer weg van een pantser dan van kleding.

Paris Fashion Week Gareth Pugh SS12

Gareth Pugh lente-zomercollectie 2012 tijdens de Paris Fashion Week

Naar welke show in de Paris Fashion Week ben jij benieuwd?

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter/Style.com)

Deel dit artikel
Back to top