Fashion

Milaan Fashion Week: de kick-off

Afgelopen woensdag is de Milaan Fashion Week van start gegaan. Terwijl London Fashion Week haar laatste dag beleefde, was het modevolk alweer vertrokken naar het zuiden. Met Gucci's twenties party dresses en Alberta Ferretti 's exotische jungle ontwerpen werd de modeweek in Milaan feestelijk ingeluid.

Milaan Fashion Week 2011 Gucci show

Milaan Fashion Week

Een goed begin is het halve werk, moeten ze gedacht hebben in Milaan. Gucci gaf de aftrap met een twenties collectie vol glitterende flapper jurkjes, pailletten jasjes, taillebroeken, grafische prints, zwart-wit, bronzen color blockings gecombineerd met sexy heels. De collectie heeft een hoog partygehalte en dat is niet heel gek, aangezien het modehuis volgende week haar negentigste verjaardag viert in Florence.

Milaan Fashoin Week Gucci springsummer 2012

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti is niet de eerste ontwerper die zich door de jungle heeft laten inspireren. Evenals Micheal Kors, Peter Jensen en Christopher Bailey lieten zich inspireren door ‘de echte wereld’. De collectie toonde felgekleurde zijden jurken ingelegd met enorme panelen en tribalpatronen. Daarnaast zagen we prints van palmbladeren en de kleuren khaki, beige en groen.  

Milaan Fashion Week Alberta Ferretti spring summer 2012 collection

Milaan Fashion Week Alberta Ferretti catwalk show spring 2012

Coming up

Wat kunnen we verder nog verwachten van de Milaan Fashion Week? Een hele hoop, dus zet je schrap. We noemen voor het gemak alleen de grootste namen. Vandaag betreden onder andere Fendi, D&G en Prada het Italiaanse plankier en vrijdag zijn dit Moschino en Versace. In het weekend staan Bottega Veneta, Emporio Armani, Jil Sander, Just Cavalli, Emilio Pucci, Moschino Cheap and Chic, Marni, Dolce & Gabbana, Missoni op de planning. Maandag zijn het Giorgio Armani, Roberto Cavalli die klaar staan om hun zomercollecties voor 2012 te presenteren.

Ook Milaan Fashion Week houden we haarscherp voor je in de gaten, zodat jij volledig up-to-date blijft. Check dus regelmatig Fashionscene.nl voor het laatste nieuws omtrent de Fashion Weeks en de meest recente catwalk foto's van Team Peter Stigter in de slideshow op de homepage!

Heb jij grootse verwachtingen van de Milaan Fashion Week? En welke designers zijn jouw hoogtepunten deze week?

Bekijk hier de highlights uit de New York Fashion Week

Bekijk ook de highlights uit de London Fashion Week

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top