Fashion

Fashion update week 36

Van Tavi’s nieuwe online magazine tot de uitspraak van de rechter over John Galliano. Heb je om de een of andere reden het modenieuws niet kunnen volgen deze week? Geen paniek, de fashion update zorgt ervoor dat jij weer op de hoogte bent van de meest spraakmakende en leukste fashionnieuwtjes.

* Om te voorkomen dat er ooit nog minderjarige modellen of meiden met een eetstoornis op de catwalk verschijnen tijdens NYFW, heeft Diane von Furstenberg samen met het CDFA regels opgesteld. Ook heeft ze er een officiële brief uitgestuurd, waarin staat dat de grote modellenbureaus hun cliënten extra in de gaten houden.

* Marc Jacobs heeft slechts drie celebrities uitgenodigd voor zijn spring/summer 2012 show, om er voor te zorgen dat alle aandacht naar zijn kleding uitgaat.

* Naar aanleiding van de nieuwe Lanvin kids line, heeft het modehuis vier limited edition poppen ontworpen in samenwerking met Dessine L’Espoir. Dessine L’Espoir is een goed doel dat strijdt voor vrouwen met HIV en aids in Zuid-Afrika. De Lanvin poppen zijn handgemaakt door vrouwen met HIV en kosten € 250 per stuk.

Lanvin limited edition poppen voor goed doel

* De British Fashion Awards staan weer voor de deur en de genomineerden zijn bekend. Opvallende namen in de lijst zijn Sarah Burton als Designer of the Year en Georgia Jagger als Model of the Year, die deze titel in 2009 al eens won.

* Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin schoten een serie modefilmpjes van Lady Gaga, waarvan ‘Haus of Ü feat. Nymph’ de eerste is. De artistieke popster is opvallend bloot en dan bedoelen we vooral de lagen make-up die ontbreken!

Lady Gaga bloot voor Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin

* En van een natural Gaga, gaan we weer terug naar Mother Monster, zoals we haar kennen. De onderstaande video is een preview van het openhartige interview dat Lady Gaga met niemand minder dan mister Jean Paul Gaultier had. Maandag komt het interview op de Amerikaanse tv en daarna -let's hope- ook online!

* Na acht jaar lang actrices en artiesten op de cover, is de Amerikaanse Elle terug bij de ‘gewone’ modellen. Dat moet gevierd worden! De oktober editie van 2011 heeft daarom vier covers met Victoria’s Secret supermodellen, waaronder Hollands glorie Doutzen Kroes.

Elle US victoria's secret modellen

* Donderdagavond vond het jaarlijkse Fashion’s Night Out plaats in New York. Designer Nicola Formichetti zette een pop-up store op in de stijl van Lady Gaga!

* Nederlands ontwerpduo Klavers van Engelen stopt. Designers Niels Klavers en Astrid van Engelen kunnen nog steeds samen door één deur, maar vanwege het huidige economische klimaat vinden ze het niet verantwoord om nog langer als onafhankelijk label verder te gaan.

Welk modenieuwtje heeft jou deze week van je stuk gebracht?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top