Fashion

Andrej Pejic topless op cover NY magazine

Liefhebbers van de Servische Andrej Pejic opgelet, want het androgyne model siert deze maand de cover van de Fall Fashion Issue van New York magazine, topless. Dat de 19-jarige Andrej Pejic, beter bekend als The prettiest boy in the world, met een ontbloot bovenlijf op de cover staat, is niet nieuw. Naast de cover staat er ook een interview in het blad met hilarische feitjes.

andrej

Eerder schreven we al over de opkomst van androgyne modellen, waarin we ook Andrej Pejic noemde. Een androgyn model is een model dat voor zowel mannelijke als vrouwelijke mode kan worden ingezet; een zeldzaam combinatie die in de modewereld daarom gerespecteerd wordt.

Andrej Pejic is een man met een zeer vrouwelijk gezicht en ranke lichaamsbouw. Het is dan ook niet meer dan logisch dat hij ook als vrouwelijk model door kon, vond voormalig hoofdredacteur van de Franse Vogue, Carine Roitfeld. Want zij is degene die besloot om Andrej Pejic voor het eerst als vrouw te kleden voor een fotoshoot. Ze riep: "Put him in Fendi" en ik had zoiets van :"Oke, is goed", legt Andrej Pejic uit.

andrej 2

Vanaf toen ging het balletje rollen voor Andrej Pejic. Zelf zegt hij sinds toen zijn geslacht open te stellen voor artistic interpretation. “Het is niet zo dat ik denk: “Ok, vandaag wil ik er uitzien als een vrouw of een man.” Ik wil eruit zien als mijzelf.” Hij begrijpt dat zijn uiterlijk verwarring oproept bij de mensen, maar gaat er luchtig mee om. Zo vertelt hij heel nuchter dat er laatst een heteroseksuele man openlijk met hem flirtte op straat. Misschien had de man Andrej in de FHM's top 100 Sexiest Women in the World zien staan?

In het interview vertelt Andrej Pejic ook dat hij niet van plan is een definitieve geslachtsverandering te ondergaan, zoals het meest bekende voorbeeld Lea T. Behalve als ik gevraagd wordt om voor Victoria's Secret te werken, zegt hij grappend. Op dit moment is Andrej Pejic als vrouw en kussend met Karolina Kurkova te zien in de huidige Jean Paul Gaultier advertentie. Eerder liet Jean Paul Gaultier het androgyne model meelopen in zowel vrouwen- als mannenmodeshows.

jp andrej

Wat vinden jullie van de cover van Andrej Pejic? En wat vinden jullie van de transgender hype in modeland?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top