Fashion

De werkplek van een ontwerper

Is het clinisch schoon of hangen er overal uitgescheurde Vogue pagina's? In deze rubriek gunt blogger Ivania Carpio je een kijkje achter de schermen bij verschillende mensen die werken in de mode. Linda Erkelens is hoofdontwerpster van Land en trapt af met haar symmetrische atelier.

Episode 1, de ontwerpster Linda Erkens

Linda Erkens is hoofdontwerpster van het modelabel Land dat zij in 2004 opzette. Land zet ieder seizoen een collectie neer, die niet gebonden is aan tijd en draait om archetypische kledingstukken; basics zoals de jas, de broek en het shirt... Het zijn kledingstukken die nooit hun ware vorm en functie hebben verloren. Linda kan eindeloze inspiratie halen uit het patroon van een broek en ieder seizoen een nieuwe, maar toch tijdloze variant ontwerpen.

Modelabel Land Modelabel Land

fall/winter 2011 collectie van Land

Over Ivania Carpio

Ivania Carpio

Net als alle andere meiden in Nederland word ik blij van een nieuw paar schoenen. Maar vooral (zeg maar rustig overenthousiast-tegen geobsedeerd aan) van een Helmut Newton foto die ik nog niet kende, geniale ontwerpers met ambitieuze plannen, ambachtelijk gemaakte kleding en een mooi gestylde foto serie. Meer over mijn obsessies, vindingen en outfits vind je op Ivania's blog http://love-aesthetics.nl

Dit is de werkplek van Linda Erkens:

Untitled from Ivania Carpio van Osch on Vimeo.

Deel dit artikel
Back to top