Fashion

De werkplek van een streetstyle fotograaf

Is het clinisch schoon of hangen er overal uitgescheurde Vogue pagina's? In deze rubriek gunt blogger Ivania Carpio je een blik achter de schermen bij verschillende mensen die werken in de mode. In de vierde episode van deze rubriek neemt ze een kijkje in de keuken van streetstyle fotograaf en oprichter van Damstyle Felicia Nitzsche.

Ivania

De werkplek van een streetstyle fotograaf

Episode 4: streetstyle fotograaf en oprichter van Damstyle Felicia Nitzsche

De eclectische stijl van Amsterdam wordt al sinds begin 2007 vastgelegd op de streetstyle blog 'Dam Style', de eerste in zijn soort in Nederland. Op de portretten zien we meer interessante mensen die unieke stukken en vintage items dragen, dan dat er nieuwe designertassen worden geshowed. De foto's hebben al een - uitverkocht - boek opgeleverd en het team bestaat inmiddels uit drie personen: Felicia Nitzsche, Marta Baniukiewicz en Elza Wandler.

Felicia Nitzsche, oprichter van Dam Style ziet het fotograferen voor Dam Style nog altijd als een hobby naast haar werk als (web)designer. Haar foto's geven de realiteit weer waardoor er vrijwel geen tijd zit in nabewerkingen. Voor haar blog zit Felicia dus maar weinig achter haar computer. In deze aflevering van werkplek dus geen bureau, maar een wandeling langs de Amsterdamse grachten en 'De 9 Straatjes' met de Duitse Felicia Nitzsche.

De werkplek van een streetstyle fotograaf

De werkplek van een streetstyle fotograaf
De werkplek van een streetstyle fotograaf

Over Ivania Carpio

ivania

Net als alle andere meiden in Nederland word ik blij van een nieuw paar schoenen. Maar vooral (zeg maar rustig overenthousiast-tegen geobsedeerd aan) van een Helmut Newton foto die ik nog niet kende, geniale ontwerpers met ambitieuze plannen, ambachtelijk gemaakte kleding en een mooi gestylde foto serie. Meer over mijn obsessies, vindingen en outfits vind je op mijn blog love-aesthetics.nl

Untitled from Ivania Carpio van Osch on Vimeo.

Deel dit artikel
Back to top