Fashion

Shoptip: Limited edition Sacha schoen

Frederick Hornof is de beginnend ontwerper die de Sacha Shoe Award 2011 heeft gewonnen. Het resultaat is een vernieuwend en fris design in de kleuren beige en rood voorzien van een sleehak, die nu te bestellen is in Sacha's online shop.

Waar een workshop schoenontwerpen wel niet toe kan leiden. Veel masterstudenten van de Mode Academie in Antwerpen deden mee aan de workshop die uiteindelijk uitgroeide tot een competitie. Het meest creatieve brein mag zijn schoen laten maken en verkopen bij Sacha.

En dat is dit jaar de prachtige sleehak van Frederick geworden. In eerste instantie zou je denken dat dit een 'gewone' sleehak is, maar niets is minder waar. Achter dit muiltje schuilt namelijk een heel verhaal. "De rode hak refereert naar Lodewijk XIV, die ervoor zorgde dat het dragen van een schoen met een rode hak een privilege was van de elite. Daardoor werd de rode hak het symbool voor rijkdom."

frederick

Maar als echte modestudent moet Frederick veel meer kunnen dan alleen een schoen ontwerpen. De laatstejaars student heeft in de tussentijd ook nog 'even' een hele collectie aan elkaar zitten breien. En het kan dan ook niet anders dat de modellen op zijn eigen ontworpen schoenen de runway bewandelen.

frederick frederick

De gewonnen sleehak kost € 99,95 en zal deze maand in de etalage van de Sacha winkels te zien zijn en is ook nog eens te bestellen in de online shop. Maar wees er snel bij want Frederick wil de schoen graag exclusief houden, waardoor er weinig van zijn gemaakt. Wat vind jij van de gewonnen sleehak ontworpen door Frederick Hornhof?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top