Fashion

Tom Ford meest invloedrijke modepersoon

Tom Ford heeft het geschopt tot de 28ste plaats in de top 100 met de meest invloedrijke personen van Amerikaanse nieuwswebsite Time. Dat heeft hij als enige uit de modewereld goed voor elkaar, naast namen als Oprah Winfrey, Michelle Obama en Lady Gaga.

Tom Ford

Honderd plaatsen en toch maar één iemand uit de mode-industrie. Dat is iets waar Tom Ford trots op kan zijn. Hij heeft de titel dan ook meer dan verdiend. Na veel geld in het laatje te hebben gebracht voor Gucci en Yves Saint Laurent heeft Tom ook nog even twee succesvolle films geregisseerd. Da's niet niks! Maar de modeontwerper zelf lijkt dat ook wel te weten en trek zijn eigen pad.

Zo wilde Tom Ford niet zoals andere ontwerpers zijn collectie meteen aan de media vrijgeven en koos hij voor maar één fotograaf (Terry Richardson) tijdens zijn fashion show. Doordat die foto's pas een half jaar nadat de collecties van andere designers waren geshowd openbaar gemaakt mochten worden, leverde het Tom juist extra veel aandacht in de pers. Zijn ontwerpen werden massaal gebruikt in fashionshoots en hij schopte het zelfs tot gasthoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue.

Tom Ford campagne

Tom is ook niet bang voor een confrontatie. Met de uitspraak "ik wil geen dikke mensen in mijn winkel" zorgt Tom voor nogal ophef in de mode-industrie. Dat lijkt de mode-ontwerper weinig te schelen, want nog geen jaar later komt hij tot de conclusie dat homo's betere designers zijn.

Tom heeft dus geen blad voor de mond en doet lekker wat hij zelf wil. Dat zou misschien ook wel de reden kunnen zijn dat hij als fashiondesigner met veel invloed wordt gezien.

Wat vind jij? Heeft Tom Ford de 28ste plek in Time's top 100 verdiend?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top