Fashion

Louboutin klaagt Yves Saint Laurent aan

Dat modeketens ontwerpen van de catwalk kopiëren is ons niet vreemd. Maar dit soort taferelen gebeuren ook onder grote modenamen. Althans, dat beweert Christian Louboutin. De ontwerper -bekend om de schoenen met rode zool- klaagt Yves Saint Laurent aan, omdat pumps van het modehuis te veel gelijkenis zouden vertonen.Terecht of onterecht?

Om dat te beoordelen duiken we even in de geschiedenis van de booties met rode zool, die hun oorsprong vonden toen Louboutin himself de onderkant van een paar in 1992 rood verfde met nagellak. Sindsdien siert de rode onderkant de hooggehakte schoenen. Het ene exemplaar nog mooier, dan de andere...Zucht!

De reden dat Christian Louboutin het modehuis Yves Saint Laurent aanklaagt is om te voorkomen dat er verwarring ontstaat. Klanten kunnen de schoenen van Yves Saint Laurent gaan aanzien voor die van Louboutin. En dat wil de schoenenontwerper niet hebben...

Yves Saint Laurent VS Christian Louboutin

Het valt niet te ontkennen dat de shoes op elkaar lijken. Maar een iets meer open-minded houding van Christian Louboutin kan geen kwaad, toch?

(Tekst: Evelien)

Deel dit artikel
Back to top