Fashion

Style Contest powered by Olympus PEN


Olympus Pen

Alle hipkippen, trendsetters en andere modeliefhebbers die van plan zijn een bezoekje te brengen aan de Amsterdam International Fashion Week, opgelet! Fashionscene organiseert deze editie in samenwerking met Olympus PEN de Style Contest. Dus kom, laat je op de foto zetten en maak kans op fijne prijzen!

Naast het verslaan van de hotste shows tijdens de Amsterdam International Fashion Week, organiseren we deze editie voor de eerste keer een heuse Style Contest. Vier dagen lang (27 tot en met 30 januari 2011) lopen we rond om foto's te maken van de bezoekers. Met als doel: het vinden van fashionista(/o) met de beste outfit, de beste schoenen of het beste kapsel. Deze drie lucky bastards met serieuze styling skills worden op verdiende wijze beloond.

Maarrr om de mooiste kiekjes te kunnen schieten van al die potentiële winnaars hebben we natuurlijk wel een geschikte camera nodig. Daarom maken we gebruik van de nieuwe Olympus PEN camera's, met maar liefst 12,3 mexapixels. Deze digitale toestellen zijn net zo klein als compactcamera's, maar dankzij de grote sensor en de uitwisselbare objectieven is de beeldkwaliteit vergelijkbaar met die van een digitale spiegereflexcamera! Ook HD-filmopnamen en het customizen van je foto's (zoals een soft focus creëren of een plaatje in sfeervol zwart-wit schieten) is no problemo met deze kleine rakker. Dankzij de retro look van het toestel - dat in meerdere kleuren verkrijgbaar is - is 'ie ook nog eens fijn om naar te kijken.

Voor de drie winnaars hebben we fijne prijzen klaar liggen. Misschien inspireert deze prijzenlijst je nog wel om nóg beter over je look na te denken, voordat je richting Fashion Week vertrekt!

Beste Outfit: om zijn of haar garderobe helemaal up-to-date te houden, ontvangt deze winnaar een Fashion Cheque ter waarde van maar liefst €250,-. Het bedrag dat op deze handige card staat kun je besteden bij superveel winkels, onder meer bij Tony Cohen, Diesel en Fred de la Bretonière.

Beste Kapsel: een goed kapsel verdient het om onderhouden en verwend te worden. Salon B biedt de winnaar van deze categorie daarom de meest complete behandeling aan die ze te bieden hebben! Deze bestaat uit een knip- en kleurbehandeling, inclusief hoofdhuid wasmassage en styling.

Beste Schoenen: natuurlijk wordt het stylish schoeisel niet overgeslagen. De persoon met de beste schoenen ontvangt een Betsy Palmer cheque ter waarde van €250,-, die kan worden besteed aan de eigen collectie van Betsy Palmer. Met zo'n prijs kan de winnaar waarschijnlijk wel uit de voeten, non?

style contest collage vorig seizoen
Modeliefhebbers tijdens het vorige seizoen van de Amsterdam International Fashion Week


De contest gaat als volgt in z'n werk: we leggen met behulp van onze lovely Olympus PEN camera's de bezoekers van de Fashion Week op de gevoelige plaat. Als je bent gekiekt, komt jouw foto diezelfde dag nog in onze picture gallery te staan. Aan het einde van de week maakt de redactie een balans op en kiest deze in iedere categorie vijf genomineerden. Vervolgens is het stemmen geblazen! Door middel van polls beslissen jullie, onze lezers, wie van deze vijftien kanshebbers de beste outfit, het beste kapsel en de beste schoenen rockten tijdens de Amsterdam Fashion Week. De Fashionscene bezoekers kiezen dus de drie uiteindelijke winnaars!

Good luck met het samenstellen van de eventuele prijswinnende look en tot op de Fashion Week!

(Tekst en foto's: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top