Fashion

Rei Kawakubo vindt jonge designers lui

Rei Kawakubo is één van de weinige mediaschuwe ontwerpers in de fashion business. De mysterieuze designer heeft 't dan ook niet zo op interviews. Maar áls ze er dan één geeft, mag je wat pittige uitspraken van de Japanse verwachten. Zo vertelt ze in een interview met WWD dat ze jonge ontwerpers maar lui vindt en dat ze niet echte mode maken. Ouch!

rei kawakubo portret 500

Dankzij Rei Kawakubo's conceptuele Comme des Garçons collecties en de mysterieuze aura die om haar heen hangt, mag ze onder meer Tavi - die zelfs een rap over haar maakte - en Cathy Horyn van The New York Times tot haar fans rekenen. Ook vormen haar ontwerpen een inspiratiebron voor grote modenamen als Martin Margiela, Ann Demeulemeester en Helmut Lang. De mensen die waarschijnlijk minder fan zijn van madame Kawakubo? Beginnende ontwerpers...

In het interview met Women's Wear Daily haalt Rei flink uit naar jonge designers: "Ze hebben een gebrek aan discipline. En het is gewoon geen mode, ik denk dat ze te snel tevreden zijn. Ze zijn niet streng genoeg voor zichzelf. Ze zijn te zacht voor zichzelf." Dit is niet het enige opmerkelijke dat de designer heeft te melden. Zo shopt ze wegens tijdgebrek bij voorkeur op vliegvelden en ze is ervan overtuigd dat niemand haar bedrijf ooit over zou willen nemen. Nee, niet als je ze blijft beledigen, Rei.

rei kawakubo designs
Links: Comme des Garçons Fall 2008, rechts: Comme des Garçons voor H&M

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top