Fashion

Kanye West ziet modellen het liefst dood

Als het aan rapper Kanye West ligt, loopt er binnenkort geen levend model meer over de catwalk. In zijn nieuwste video 'Monster' zien we modellen als zombies en levenloos hangend aan het plafond. In plaats van het deuntje, blijft na het zien van deze 'horrorfilm' vooral een misselijk gevoel hangen.

Was de song 'Christian Dior Denim Flow' nog een lofzang over zo'n beetje ieder topmodel dat je kunt bedenken (onder meer Doutzen Kroes en Lara Stone kregen een eervolle vermelding), met de clip van 'Monster' pakt mister West het compleet anders aan. Al rappend wordt hij omringd door zombie-achtige, moordende en zelfs onthoofde modellen. Ook de andere muzikanten die hun steentje bijdragen aan het nummer, waaronder Jay-Z en Nicki Minaj, zijn omringd door lijken. Zouden ze de meisjes als zogenaamde 'monsters' eigenhandig om het leven hebben gebracht?

De volledige versie van de clip is (nog) niet op YouTube te bekijken, maar je kunt 'm wel zien op deze site.

Kanye West is niet de enige fashion-loving muzikant die levenloze lichamen in z'n videoclip laat zien. In de videoclip van 'Paparazzi' hing Lady Gaga ook al de bloeddorstige moordenaar uit.

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top