Fashion

Sheila de Vries stopt met mode

Mode-ontwerpster Sheila de Vries stopt met het ontwerpen van kleding. Haar winkel in Amsterdam gaat dicht en er zullen geen couture modeshows meer volgen. Een dappere beslissing van de designer, die naast vele Bekende Nederlanders, Jane Fonda en Barbara Sinatra ook de koningin tot haar klantenkring mocht rekenen.

Vanaf 1 april zal de winkel van Sheila de Vries in Amsterdam leeg zijn, ook zullen er na die datum nooit meer modeshows van de ontwerpster volgen. De Vries besloot na 35 jaar te stoppen en slaat een nieuwe richting in.

g

De reden dat de designer ermee stopt, heeft vooral te maken met de verminderde verkoop. ‘Het koopgedrag van de consument is veranderd. Er zijn enorme winkelketens met lage prijzen bijgekomen. Internet heeft een enorme impact op het koopgedrag. En in deze tijd reizen en shoppen mensen overal in de wereld. Er is veel in de modewereld veranderd en ik verander mee’, zo meldde de ontwerpster zelf.

Sheila de Vries is van plan in het nieuwe jaar masterclasses te gaan geven op een mode-academie in Instanbul.

d

De koningin, een van Sheila’s belangrijkste klanten, hoeft gelukkig nog niets te vrezen. Sheila, die al sinds 2003 voor de koningin ontwerpt, zal voorlopig nog gewoon voor Bea blijven werken.

(Tess) 

Deel dit artikel
Back to top