Fashion

Marc Jacobs toont jaren zeventig collectie

Als het aan Marc Jacobs ligt, dragen we volgende zomer allemaal weer broeken met wijd uitlopende pijpen. Zijn gloednieuwe zomercollectie, die hij maandag in New York presenteerde, zat er vol mee. De broeken passen dan ook perfect binnen het jaren zeventig-thema van zijn nieuwste collectie.

Dat de jaren zeventig Marc Jacobs hadden geïnspireerd voor deze nieuwe collectie was al snel duidelijk. De kleuren, de prints en de pasvormen zouden zo maar uit die periode kunnen komen. Marc Jacobs toonde veel transparente jurken en jumpsuits. Alle kleding viel lekker los en soepel, zoals ze dat veertig jaar geleden ook droegen.

Het kleurenpalet, varierend van okergeel tot bordeaux rood gaf de collectie een heel romantische touch. En de accessoires maakten de looks supervrouwelijk. De modellen droegen enorme hoeden en grote bloemen in hun haar of om hun nek. De ronde zonnebrillen en kleine tasjes en clutches maakte het plaatje compleet.

Wij van Fashionscene zijn erg onder de indruk en gaan voor volgende zomer alvast op zoek naar een broek met uitlopende pijpen. En jij? Denk je dat je zo'n broek volgend jaar ook aan durft of blijf je bij de skinny?

Hier is een officieel filmpje van de modeshow te bekijken.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top