Fashion

Dat is goud waard!

Een museum dat van top tot teen in het goud wordt gehuld, het gaat echt gebeuren in Utrecht. Museum Catharijneconvent wordt vanaf 13 juni door modevormgever en kunstenaar AZIZ onder handen genomen. Vanaf dat moment zal the golden museum een half jaar in het teken staan van GOUD.

aziz

Goud zal altijd zijn waarde behouden, dat weten we ondertussen wel. Maar dat er ook verschillen zijn tussen het goud van vroeger en nu laat AZIZ zien door middel van spannende confrontaties. De gouden Bijbel plaatst AZIZ met gemak naast ons hedendaagse heilige boek: de Macbook.

Wat dacht je van het gouden logo van Chanel tegenover de bekende gouden kruizen? En gouden kronen, helmen en mijters ter bescherming van buitenaf staan regelrecht in relatie met de gezichtscrème van La Prairie. Want ja, hier is immers ook goud in verwerkt en het helpt je beschermen tegen het ouder worden.

Dit zijn nog maar kleine voorbeelden uit de tentoonstelling van de artistieke AZIZ, die in 2007 de kunstprijs van de stad Amsterdam uitgereikt kreeg. Utrecht weet dus precies wie ze binnen halen!

catharijneconvent

(Rosa)

Deel dit artikel
Back to top