Fashion

Op de maandag top, vrijdag flop

Het is maandagochtend, je hebt je wekker extra vroeg gezet want het is het begin van de week en je wilt toch een beetje knap voor de dag komen. Klinkt bekend?Op de een of andere manier zijn wij vrouwen op maandag helemaal in voor een ochtend-beauty-ritueel, want we besteden maar liefst 76 minuten aan ons uiterlijk op deze dag.

makeup

Het Britse warenhuis Debenhams was erg benieuwd naar de optutrituelen die vrouwen ’s ochtends ondergaan. Maar hier kwam toch wel iets heel opvallends uit.. Zoals we al zeiden zijn we op maandag nog helemaal in voor een uitgebreide douchebeurt, make-upsessie en een tot in de puntjes verzorgde coupe. Maar naarmate de week vordert verslonzen we onszelf een beetje. Op vrijdag zijn we namelijk nog maar 19 minuten bezig met ons uiterlijk!

Met uiterlijk bedoelen we dan ook echt douchen, kleding uitzoeken, make-uppen en ons haar doen. Hoe krijgen we dit in godsnaam binnen 19 minuten gedaan?! Op zich is dat wel een applausje waard als je binnen dit record nog steeds goed voor de dag kunt komen.

Ben jij aan het eind van de week ook zo’n snelheidsduivel als het om je uiterlijk gaat, of trek je elke dag evenveel tijd hiervoor uit?

Nog even een paar feitjes op een rijtje:

Vrouwen doen dus vier keer meer moeite om er leuk uit te zien op maandag, dan op vrijdag. Gemiddeld spenderen vrouwen op maandagochtend 76 minuten aan hun uiterlijk. Een derde van deze minuten wordt aan het haar besteed. Daarnaast geven we 18 minuten aan ons make-upje en zo'n 16 minuten aan het uitproberen van verschillende outfits. De overige tijd staan we onder de douche.

spiegel


(Rosa)

Deel dit artikel
Back to top