Fashion

Modedocu’s

De Fashion Week zit er alweer aan te komen en ook alle modeliefhebbers, die geen uitnodiging hebben gekregen voor de catwalkshows kunnen hun lol op. Vanaf je luie bank kun je namelijk veel interessante documentaires bekijken…

 

Heerlijk wegdromen bij modedocu’s over Viktor&Rolf, Karl Lagerfeld, Elie Saab of de modestudenten uit Arnhem: het kan in de week van de Amsterdam International Fashion Week

.

Op de website van Hollanddoc worden deze week namelijk de ene na de andere interessante programma’s uitgezonden. Denk eens aan de docu ‘Mode in Nederland: Van kopie tot kunst, die over de ontwikkeling van de naoorlogse Nedelandse ontwerpers als Edgar Vos, Mart Visser, Frans Molenaar, Rob Kröner, Ronald Kolk, Alexander van Slobbe en Colette van Landuyt gaat. Of ‘Het succes van de Arnhemse Mode Academie’ waar derdejaarsstudenten van deze academie worden gevolgd tijdens het tot stand brengen van hun eigen collectie.

Viktor & Rolf Karl Lagerfeld

Gelukkig kunnen we ook genieten van internationale documentaires. ‘Trendspotting: London Fashion Week 2009’ neemt ons meer naar verschillende shows en laten ontwerpers hun werk zien. Extra leuk: fotograaf Yvan Rodic van de blog The Face Hunter wordt ook aan het woord gelaten. In ‘Trendspotting: Paris Fashion Week’ komen onder andere Karl Lagerfeld Viktor en Rolf, Elie Saab en Claudia Schiffer aan het woord én word je ook nog eens achter de schermen genomen van de show van Chanel. Beginnen je handen al te jeuken?

Holland Doc 24 is te bekijken op de volgende manieren:

Bij UPC Digital op: kanaal 309

Bij CAIW op: kanaal 119

Bij Ziggo op: kanaal 206

Van vrijdag 22  t/m zondag 31 januari

Ik ga zeker weten de programma’s kijken! Ik neem ze gewoon op en ga ze heerlijk onderuitgezakt op de bank bekijken, nadat mijn hectische Fashion Week ten einde is gekomen. Dan val ik tenminste niet meteen in een zwart gat. Ga jij kijken? (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top