Fashion

Peter Stigter aan de muur

Volgende week wordt het nieuwe project "Peter Stigter aan de muur" gelanceerd. Vanaf 13 november 2009 kunnen mode- en fotografieliefhebbers op www.peterstigteraandemuur.nl werk aankopen van Nederlands bekendste catwalkfotograaf.

Vanaf 13 november 2009 is een eerste selectie uit het werk van Peter Stigter, in een gelimiteerde oplage van 25 stuks, te bestellen via www.peterstigteraandemuur.nl. De prints van 100 x150 cm. of 70 x 100 cm.,
mogelijk gemaakt door Canon, worden met certificaat verzonden in een speciaal hiervoor ontworpen verpakking. Prijzen gaan vanaf € 750,-.

De ‘Stichting Peter Stigter aan de muur’ doneert de opbrengst van deze limited edition vakprints aan jaarlijks wisselende goede doelen voor blinden en slechtzienden. De website wordt gelanceerd met een expositie in Fashionmania, de fotogalerie van Rollan Didier in Amsterdam. 

Wie is Peter Stigter?

Peter Stigter? heeft zich als enige Nederlandse catwalkfotograaf een plek weten te veroveren aan de internationale mode-frontlinie. Al twintig jaar 'doen' hij en zijn 'Team Peter Stigter' de Fashion Weeks in Parijs, Milaan en New York. Vijf maanden per jaar volgt Peter Stigter de internationale ontwerpers en modehuizen: John Galliano, Alexander McQueen, Chanel, Viktor & Rolf, you name it. De rest van het jaar werkt hij in Nederland, waar ook ontluikend modetalent op zijn gepassioneerde vakmanschap kan rekenen. Peter Stigter richt zijn lens niet alleen op de runways. Hij fotografeert ook wat er rondom de shows en backstage gebeurt: een magische lichtval op een verlaten decor, een significant detail in de chaos voor een show, foto's die de dynamiek van het modespektakel vangen.

 Wil jij ook een echte Stigter aan de muur? (Monique)  

Deel dit artikel
Back to top