Fashion

ELLE prêt-à-porter AW 08/09

In het nieuwe modeseizoen presenteert ELLE prêt-à-porter een sterke collectie met stoere looks, maar... nog steeds verfijnd vrouwelijk.

Met de AW 08/09 collectie herontdekken Oscar Raaijmakers en Suleyman Demir de fashion klassiekers. Het designerduo achter het internationale label combineert deze silhouetten met moderne materialen, moddertinten en neon highlights.

 

De herfst/wintercollectie van ELLE prêt-à-porter weerspiegelt een nieuwe ultra-chic bohemian stijl. Denk aan ronde en subtiele vormen die perfect vallen langs het lichaam, gedrapeerde schouderlijnen en accenten op de taille. Silhouetten komen tot leven door de luxe stofkwaliteiten, zoals de volumieuze wollen (cape) jassen die ideaal samengaan met zijde broeken. Opvallend zijn de  nonchalante wijde pijpen in ultraviolet. Knitwear gemaakt van grove breisels is bewerkt met candy gekleurde kristalstenen voor een speelse luxe uitstraling. Sexy cocktailjurken in felle kleuren en fluorescerende dierenprints worden gecombineerd met moddergekleurde oversized knits en nylon wollen leggings voor overdag. De pailletten chiffon en beige skinny jeans onderstrepen de jaren ’70 glamour voor de avondlook. Handgetekende abstracte en geometrische prints vullen de collectie aan in onder andere muddy neutrals en highlights van vibrant purple, bright tangerine en fluo pink.

Leuk nieuwtje: het label heeft onlangs de "Best Retail Development Award" gewonnen, uitgereikt door Hachette Filipacchi Media in Parijs. Zo wordt Nederland weer 'ns als modeland op de kaart gezet! (Monique)

Deel dit artikel
Back to top