Fashion

Casting Magazine




Casting is het zusje van Le Mag des Castings dat al enige tijd in Frankrijk wordt uitgegeven. Voor de Nederlandse versie ging het tijdschrift een samenwerking aan met meerdere mode- en castingbureaus van eigen bodem. Zo heeft het blad geen binding met een bepaald bureau en krijgt niemand een voorkeursbehandeling.

Qua inhoud vinden wij Casting wat tegenvallen. De lay-out is minimalistisch en heeft iets weg van het onlangs al gelanceerde Jackie Magazine. Ook vragen wij ons af of het blad in Nederland daadwerkelijk iets te bieden heeft voor de modeminnende, maar nog altijd nuchtere Nederlandse consument. Casting staat namelijk vol met mensen waar wij ons absoluut niet mee kunnen identificeren. En de verhalen over het leven van topmodellen vinden we vrij achterhaald.

Verder staat het blad vol met weinig vernieuwende modereportages, veel te dure cosmetica, parfum en reclames voor beautycentra en esthetische chirurgie. Waarschijnlijk om ons er aan te herinneren dat we met de nodige behandelingen misschien een beetje in de buurt kunnen komen van al het schoon in Casting Magazine. Enige originaliteit vinden we alleen op de laatste pagina, in de rubriek Trots, waar mensen uit ‘het vak’ vertellen over de kansen die ze krijgen en hoe trots ze zijn op wat ze doen. Niet temeer omdat hier eindelijk een foto staat van iemand uit het echte leven.

Wil je weten hoe het eraan toeging tijdens de lancering van Casting Magazine, kijk dan in de rubriek Fashionreports, voor een verslag en foto’s van dit glamour event.
Deel dit artikel
Back to top