Fashion

Beestachtig succes voor Valtifest

Afgelopen zaterdag werd Valtifest gehouden. Het festival trok dit jaar de meest aparte figuren, want het thema was dit jaar ‘beestachtig’. Van apen tot kippen en van panters tot olifanten: alles kwam voorbij. Deze editie werd er ook aandacht besteed aan mode. Fashionscene zou Fashionscene niet zijn om hierbij niet aanwezig te zijn…

Het was een dolle (beesten)boel op de NDSM Werf in Amsterdam Noord. Veerboten vol kippen, koeien, vlinders, apen en jagers steigerden aan voor een feestelijk dagje. Het mooie weer liet even op zich wachten, maar aan het einde van de middag brak eindelijk de zon door.

Dit jaar stond mode centraal tijdens Valtifest. Ontwerpers als Mada van Gaans, EnD, Antoine Peters, Bas Kosters, Merel Boers (Miss Blackbirdy), Marlies Dekkers, Addy van den Krommenacker en Jan Taminiau lieten hun collecties zien tijdens catwalkshows om zodoende geld op te halen voor het AIDS-fonds. Taminiau had Lieke van Lexmond uitgenodigd om in een geweldige rode jurk te paraderen. Naast gevestigde ontwerpers was er die dag ook plek voor jong modetalent. Zo waren moderne kaftan creaties van Samir Amezian te bewonderen.

Valtifest

Blijf Fashionscene in de gaten houden, want morgen staat mijn blog Van patat tot Prada volledig in het teken van Valtifest! Ben jij ook geweest en zo ja, wat had je aan? (Elisah) 

Deel dit artikel
Back to top