Fashion

ONLY najaar 2009

De spijkerbroeken van de ONLY herfst 2009 collectie is gebaseerd op verschillende volumes en comfort; hoge tailles, harem jeans, denim overalls, boyfriend fit, antifit en chino’s. En we zien de denim-op-denim trend.

Het ONLY designteam heeft voor de autumn collectie gewerkt met drie verschillende thema’s; Faded Grunge, New England en Indian Winter.

Faded grunge

Het thema “ Faded Grunge” heeft een androgyne look en strakke, gestileerde belijningen. De pasvorm is getekend door de menswear collecties waardoor de vormen wat wijder en meer comfortabel zijn. De prints zijn handgetekend of juist heel abstract en in ton-sur-ton kleurstelling uitgevoerd. Geheel in stijl van de grunge trend uit begin jaren negentig is er gebruik gemaakt van flanel, leer en metalen studs aangevuld met kant en pailletten. Destroyed jeans en de slimfit met hoge taille zijn de belangrijkste stijlen uit deze collectie.

New England

Preppy, Campus Life en University zijn de steekwoorden voor het thema New England. De materialen in de collectie zijn zeer kenmerkend voor het najaar door het gebruik van stoffen als tweed, corduroy en vilt. De preppy look van college blazers met gouden knopen, gestreepte blouses en logo T-shirts krijgt een trendy touch door de combinatie met een destroyed, of ultra slim jeans.

Indian Winter

Etnische invloeden zijn terug te vinden in het thema Indian winter. Een romantische winterse collectie met veel variaties in prints, materiaalgebruik en kleuren. Deze collectie met folklore en gipsy invloeden combineert leer, suède en fake fur met fijne handgemaakte stofkwaliteiten. Subtiele details zoals de toepassing van kruissteken in contrasterende kleuren en satijnen linten komen veelvuldig terug. De collectie bevat veel vrouwelijke tops, cirkelrokken en denim. In de jeanscollectie ligt de nadruk binnen dit thema op de bootcut en flared jeans.

Wat vind jij van ONLY? (Monique)

Deel dit artikel
Back to top