Fashion

Efva Attling Stockholm

Ik hoorde deze week pas voor het eerst over de Zweedse juwelenontwerpster Efva Attling. Maar ik ben impressed!

 

Nadat in 1999 de deuren van de eerste concept store openen in het centrum van Stockholm worden Efva’s ontwerpen al snel een must-have accessoire in de Zweedse fashionscene. Het merk breekt ook internationaal door nadat Madonna een ketting van Efva draagt. Daarna volgen celebs als Meryl Streep, Jennifer Aniston en Sharon Stone. Vandaag de dag zijn er zes Efva Attling winkels en wordt het merk verkocht bij 150 verkooppunten wereldwijd.

Over Efva

Efva Attling, geboren in Stockholm, begon op jonge leeftijd met een opleiding tot zilversmid. Haar droom om juwelenontwerpster te worden werd tijdelijk on hold gezet toen Eileen Ford, van het beroemde Ford Models, Efva op 17-jarige spotte. Met als resultaat een 12 jaar durende zeer succesvolle internationale modellencarrière. Daarna begon ze een carrière als ontwerpster voor de modeketen H&M en Levi’s. En tot slot komt ze in 1996 terug bij haar grote passie: het ontwerpen van juwelen.

De collectie

Efva Attling ontwerpt sieraden met een diepere betekenis. Teksten als CARPE DIEM - pluk de dag, en AMOR VINCIT OMNIA – liefde overwint alles , komen op de ontwerpen terug en maken zo van een simpel accessoire een statement. Alle chique en tegelijkertijd stoere designs zijn gemaakt in echt zilver en goud en staan voor een modern ontwerp met een klassieke touch. De collectie is voor zowel mannen als vrouwen.

“Ik wil mensen wat meegeven met mijn woorden, niet een simpele accessoire maar iets waar men zich beter door voelt in hun drukke en vaak stressvolle bestaan,” aldus Efva. (Monique)

Deel dit artikel
Back to top