Fashion

Combineer alles!

Je bent op vakantie en je hebt zin om iets te kopen, maar je vindt alleen toeristische kraampjes. Uiteindelijk kom je thuis met een indianen tuniek of een rieten hoedje. Spijt? Gooi het niet weg! Deze zomer is het helemaal hip!

De kleuren van deze zomer zijn donkerbruin, verwassen oranje, lichtgrijs, kobaltgroen en blauwgroen. Jurken zijn luchtig en broekspijpen lopen wijd uit. Wat betreft sieraden is de regel: het moeten er vooral heel veel zijn! Niet al te chique en het liefst handgemaakt. Je zou het rommelig kunnen noemen, maar in de modewereld heet het ‘etno-stijl’. Het was dé trend in 2005 en anno 2008 is de etno-look terug!

De combi tussen gipsy en hippie heeft de catwalks al veroverd. Christian Lacroix, Hermes en Jean Paul Gaultier gaan deze zomer voor een mix tussen Russische folklore, Afrikaanse borduursels en Indiaanse prints. Ik ben een groot fan van dit rommelige, kleurrijke stijltje. Je wordt er niet alleen vrolijk van, het is ook nog eens superluchtig.

Ga je deze zomer voor de etno-stijl? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Heb je een donkere huid? Kies dan voor de Afrikaanse look: een zwierig rokje of jurkje met bruinoranje kleuren, gecombineerd met een zebra- of panterprint. Accessoires moeten vooral groot, houtkleurig of van leer zijn. Een tip: koop op de markt een paar bruinleren veters. Leuk als armbandje, maar ook te gebruiken als haarband. Heb je een blanke huid? Kies dan voor Russische folklore: gebreide, geborduurde en zijden stoffen. Sieraden: lange kettingen en brede armbanden in matgoud of zilver. Kijk voor dit stijltje even op de site www.oddmoly.nl.

D&GChristian Lacroix
Christian LacroixBCBG Max Azria

Eigenlijk betekent de etno-stijl vooral heel veel combineren. Als je dat doet, kan het niet misgaan! (Juliette)

Deel dit artikel
Back to top