Fashion

Najaarsmode volgens de kenners

De najaarsshows zijn alweer volop bezig. Wat moeten we volgens de eersteklas ontwerpers absoluut dragen deze herfst en winter? Fashionscene zette een aantal runway-tips van Armani en Chanel op een rijtje.

 

Als ik naar buiten kijk en de sombere donkere wolken boven ons grachtenpandje voorbij zie drijven, zou ik haast gaan denken dat het al herfst is. En dan heb ik die regenbuien en onweer er nog niet eens bij opgeteld. Maar we zitten toch echt middenin de zomer (zou het ooit nog goed komen?). Ontwerpers wanen zich al een tijdje in het najaar, want zij zijn al lange tijd bezig met de volgende collectie. Wat moeten we absoluut dragen?

Giorgio Armani heeft voor zijn najaarscollectie het thema Rock Symphony gebruikt met als inspiratie David Bowie. Zo zien we veel neonkleuren, glimmende laarzen en vingerloze handschoenen á la Madonna en Michael Jackson. Ook zien we veel getailleerde jasjes, skinnybroeken (ja, ze zijn nog helemaal hip) en zijden rokken. De avondcollectie is iets ‘rustiger’: veel strapless jurkjes (met glitters!) en bustiers en tulpvormige asymmetrische rokjes.

Armani 2007 Armani 2007

 

Iets heel anders is Chanel. Dit blijft nog altijd mijn favoriet met haar zwart/witte sjieke kledingstukken. Ook dit najaar zien we de twee bekende kleuren terug, maar dit keer heeft Chanel het afgemaakt met parels en veren. We zien veel nauwe tuniekachtige lange jassen en ingewikkelde jackjes gecombineerd met een mooie rok. Vooral de accessoires zijn erg apart: leren en satijnen leggings. Ik vraag me af of iemand hiermee gaat lopen, maar het is wel erg gewaagd.

Chanel 2007 Chanel 2007

Wat draag jij dit najaar?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top