Fashion

Delfshaven...nog 5 dagen

Je kent het vast wel, je wacht al 2 weken tot je stuudje of salaris wordt gestort en als ‘ie er dan eindelijk is, kan je het uitgaan geven aan….je rekeningen. Of toch liever ff goed uitgaan en toch die vette broek halen? Maarja…dan blijft je afvalstoffenheffing, parkeerbelasting of whatever wel weer liggen. En voor je het weet wordt jij ook in het hokje wanbetalers gezet.

Normaliter kan je alles een behoorlijke tijd uitrekken (lees: 1e herinnering, 2e herinnering, aanmaning, nog een aanmaning, vervolgens belde je op en kreeg je een uitstel tot betaling, betalingsregeling en ga zo maar door). En nu is Rotterdam het zat en Delfshaven is als eerste fucked. Delfshaven telt op het moment 1700 wanbetalers. Deze hebben tot aanstaande woensdag de tijd om de openstaande rekeningen te betalen. En de betalingsregelingen zullen niet meer zomaar worden uitgedeeld, maar alleen in echt extreme gevallen.

Er zullen 10 robocop-teams (bestaande uit deurwaarders, leden van het interventieteam van Delfshaven en controleurs van de Sociale Dienst en Eneco, plus… “ze zullen uitvoerig getraind zijn”) zullen op pad gaan en beginnen met de auto’s in beslag te nemen van de Delfshavenaren. Wanneer dat niet dekkend genoeg is, zal de inboedel aan de beurt zijn. Bij de mensen die dan niet thuis zijn wordt de deur (op jou kosten) opengebroken en zal er een nieuw slot op worden gezet. Oftwel, als je dan thuis komt kan je er niet meer in en kun je de sleutel ophalen bij het politiebureau om vervolgens thuis te komen in een leeg huis :-S. Tja, balen. Het is niet de eerste keer dat Rotterdam strengere maatregelen neemt hiertegen. Zeker dat dit snel overgenomen zal worden door andere steden, dussse iets om rekening mee te houden?

Tekst: Gisela

Deel dit artikel
Back to top