Fashion

7 dingen die succesvolle mensen elke maandag doen

Het is elke maandagochtend weer hetzelfde verhaal. Je sleept jezelf met moeite uit bed en hebt vervolgens veel te veel tijd nodig om op gang te komen.

Gelukkig hebben de meest succesvolle mensen wat tips voor ons zodat we toch die ellendige maandag kunnen overleven.

1. Ga sporten
Sporten zorgt er niet alleen voor dat je bloed sneller gaat pompen, maar zorgt er ook voor dat jouw humeur meteen een stuk beter wordt. Probeer dus elke maandagochtend voor je gaat werken een rondje hard te lopen om van dat ochtendhumeur af te komen of ga zoals Anna Wintour om vijf uur 's ochtends tennissen.

2. Werk aan je humeur
Het hebben van een goed humeur is toch wel key voor een goede maandag. Gelukkig heb je dit helemaal zelf in hand. Een glimlach op je gezicht en een positieve houding kan al een enorm verschil maken en de kans is groot dat jouw collega's ook blij worden van jouw vrolijke stemming.

3. Zorg ervoor dat je wat vroeger op werk bent
Probeer op je werk aanwezig te zijn voordat alle andere collega's binnen druppelen. Zo heb je wat extra tijd om je voor te bereiden op de dag en kun je alvast de spullen die nodig hebt klaar te zetten. 

4. Controleer meteen je e-mails
Maak aan het begin van de dag wat tijd vrij om naar je e-mails te kijken. Scan snel de headlines en bekijk welke mails er meteen beantwoord moeten worden. Nadat je op de belangrijkste mails hebt gereageerd kun je beginnen met je dagelijkse werkzaamheden. Op de minder belangrijke berichten kun je altijd later nog reageren.

5. Blijf gefocust
Vanaf het moment dat je het kantoor instapt moet je gefocust zijn op wat je allemaal moet doen. Zorg ervoor dat je niet meer op andere mensen hoeft te wachten zodat je meteen aan de slag kan. De meeste succesvolle mensen bereiden zichzelf voor door van tevoren alvast een to-do list te maken.

6. Maak een planning
Naast een to-do list is het ook slim om alvast een planning voor de hele week te maken. Maak onderscheid tussen hoofd- en bijzaken en zorg ervoor dat je meer dan genoeg tijd inplant voor alle taken die je moet uitvoeren. Mocht je dan ergens tegenaan lopen, heb je alsnog genoeg tijd om het op te lossen.

7. Verleng je weekend
Misschien wel de beste tip is dat je iets leuks moet plannen voor aan het eind van de werkdag. Een diner met vriendinnen, een online shopping sessie of een leuke cursus is iets waar je echt naar uit kunt kijken en de kans is dan ook groot dat jouw dag zo voorbijvliegt.
Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top