Fashion

The REAL Top Models


Isabeli Fontana

Doutzen Kroes

Daria Werbowy

Op een gedeeld nummer 5 staan Raquel Zimmermann en Malgosia Bela. Zimmermann, de 25-jarige Braziliaanse was even van de fashionbodem verdwenen, maar is weer back on track met contracten van MaxMara en Hermès. Malgosia, het Poolse model met acteerambities, is een lieveling van Marc Jacobs en Jil Sander.

Volgens mij is ‘sharing is caring’ MODELS.com’s motto, want de vierde plek is wederom voor twee beauties, Mariacarla Boscono en… Doutzen Kroes! Ja, Mariacarla verving Kate Moss in de Stella McCartney for H&M campagne. Check haar website voor de XXL waslijst van opdrachten. Onze Doutzen knalt ook gewoon door. Haar laatste deal met L’Oréal maakt haar het bestbetaalde model dat Nederland ooit heeft gekend.

Hoger in de lijst, op nummer 3, staat Isabeli Fontana. Precies, wie? Ik heb nog nooit van haar gehoord, maar ze schijnt erg gewild te zijn bij onder andere Versace en Victoria’s Secret. Ze maakt deel uit van de Braziliaanse modelleninvasie in eind jaren ’90. Yep, sharing ís caring bij MODELS.com, want Julia Stegner staat ook op nummer 3. Het Duitse model is een terugkeerde belle in campagnes van Yves Saint Laurent en Dolce & Gabbana. Ze staat ook halfnaakt in de Pirelli kalender…

Moving on, op de een-na-eerste plek, nummer 2 is lieveling Gemma Ward. Wat kan ik zeggen. Ze wordt vanuit alle modeland uithoeken bemind en terecht.

En, nu voor het grote moment. Op nummer uno van de Top 50 Models staat… Daria Werbowy! De Prada girl is Daria’s bijnaam. Geen slechte nickname voor een nummer 1 model. "She is much more than a model -- a personality and a unique beauty, a rare mix" zijn de woorden van Karl Lagerfeld over het meest gewilde supermodel.

We missen een paar grote iconen, zoals Kate, Naomi en Gisele, maar die hebben hun eigen lijst; MDC Icons. Geen grote verrassingen hier;

1)                Kate Moss

2)                Gisele Bündchen

3)                Carolyn Murphy

Wie mis jij nog op de lijst? (NMH)

Deel dit artikel
Back to top