Fashion

Moslimjeans

De perfecte bidjeans?

Al Quds

Al Quds moslimjeans

Je kunt je waarschijnlijk niet meteen een voorstelling maken bij moslimjeans. Dat konden wij ook niet. Maar eigenlijk is het heel simpel. De moslimjeans van Al Quds zit hoog rond het middel, losjes om de benen en is van veel zakken voorzien waar horloges, armbanden, brillen et cetera in bewaard kunnen worden.

Het idee achter deze jeans is dat moslims hierin makkelijk kunnen bidden, zonder dat ze gehinderd worden door een te strakke broek. De jeanslijn bestaat uit broeken in baggy model zodat deze niet kunnen knellen bij het veelvuldig voorover buigen bij het bidden. In de zakken kunnen moslims hun accessoires stoppen die ze voor het gebed af moeten doen.

Al Quds, de Arabische naam voor Jeruzalem, hoopt eerst de 1,1 miljoen Italiaanse moslims in de speciale jeans te hijsen. Zodra dit lukt, zal het bedrijf proberen de naar schatting 18 miljoen moslims in Europa voor zich te winnen.

Aan de prijs zal het in ieder geval niet liggen. Voor maar 25 euro tik je al een moslimjeans op de kop, die na een jaar van onderzoek en testen door biddende proefpersonen toch de perfecte pasvorm zou moeten hebben.

Moslimjeans: een go or no-go?! (VM)

Deel dit artikel
Back to top