Fashion

Alles wat Rihanna tot nu toe voor het goede doel deed

Alles wat Rihanna tot nu toe voor het goede doel deed

Als je zo welvarend en machtig als Rihanna bent, dan wordt ook verwacht dat je zo nu en dan iets voor een goed doel doet. En of Rihanna dat doet... De superster maakt zich al vanaf jongs af aan hard voor arme en/of zieke kinderen. Wij maken een overzicht van Robin "Rihanna" Fenty's liefdadigheidswerk tot nu toe. Als je nog niet van Rihanna hield, ga je dat wel doen na het lezen van dit artikel. 

Believe Foundation
Rihanna's liefdadigheid begon in 2006 toen ze op 18-jarige leeftijd de Believe Foundation oprichtte. Het doel van de stichting was om terminaal zieke kinderen medisch, emotioneel en financieel te ondersteunen. Rihanna heeft een serie "A Girl's Night Out" concerten gegeven, waarvan de gehele opbrengst naar de Believe Foundation ging, die zo zieke kinderen kon voorzien in medische hulp, school benodigdheden en speelgoed. 

Fashion Against AIDS
In 2008 deed Rihanna mee aan het project van H&M 'Fashion Against AIDS'. De zangeres ontwierp een kledinglijn voor H&M waarvan een percentage van de opbrengst werd gedoneerd aan Designers Against AIDS en YouthAids. Rihanna was bovendien twee keer het gezicht van de Viva Glam lipstick campagne van MAC, waarvan de eerste in 2013 maar liefst 60 miljoen dollar opbracht voor vrouwen en kinderen die getroffen zijn door AIDS.

Donaties
Ook de afgelopen vijf jaar heeft Rihanna niet stil gezeten. Zo was ze ambassadeur van UNICEF's Tap Project, een initiatief dat voor schoon water en sanitaire voorzieningen voor kinderen van over de hele wereld zorgt. Ook deed ze meerdere gulle donaties aan onder andere de Food Bank For New York City voor de verwoestingen veroorzaakt door orkaan Sandy, en aan UNICEF voor de overlevenden op de Filipijnen ten gevolgen van Typhoon Haiyan. In 2012 schonk ze 1.750.000 dollar aan het Queen Elizabeth Hospital in Bridgetown in Barbados, waarmee het ziekenhuis moderne medische apparatuur kon aanschaffen. Het medische centrum werd later omgedoopt tot het Clara Braithwaite Centrum voor Oncologie en Nucleaire Geneeskunde ter ere van Rihanna's grootmoeder. En dan nog de vele andere campagnes en stichtingen waar Rihanna aan meewerkte: Stand Up For Cancer, the Alzheimer’s Association, City of Hope, the Entertainment Industry Foundation, Grammy Foundation, Live Earth, Hope for Haiti Now, Kids Wish Network, MusiCares, Red Cross, Cartier Love Charity Campaign en Chime for Change.

Clara Lionel Foundation
Vorige week vond voor de tweede keer het jaarlijkse charity event The Diamond Ball plaats. The Diamond Ball is een initiatief van de Clara Lionel Foundation (CLF), een stichting die Rihanna in 2012 oprichtte ter ere van haar grootouders: Clara and Lionel Braithwaite. 
Het Clara Lionel Foundation werkt aan de verbetering van de kwaliteit van het leven voor gemeenschappen wereldwijd op het gebied van gezondheid, onderwijs, kunst en cultuur.

Wist jij dat Rihanna zoveel voor het goede doel deed?
 

Deel dit artikel
Back to top