Nagellak

7 tips voor als je je nagels wilt laten groeien

7 tips voor als je je nagels wilt laten groeien

Als je nagels afgebroken zijn of als je een nagelbijter bent, dan weet je dat het pijnlijk is om met korte nagels te moeten leven (voor nagelbijters is dit letterlijk). No worries! Lange, gezonde nagels zijn nog steeds binnen haalbaar. HIeronder lees je de tips waardoor je nagels gaan groeien. 

 

Geen harde zeep 

De beste manier om je handen en nagels te verzorgen is om ze niet uit te drogen. Dat begint bij het wassen van je handen. Doe dit niet onnodig de hele dag door en vermijd daarbij hardnekkige zeep!

 

Investeer in een goede handcrème

Gebruik na het wassen van je handen altijd een goede handcrème om een droge huid te voorkomen. 

 

Verzorg je nagelriemen

Bij het laten groeien van je nagels, is het net zo belangrijk om de huid om je nagels heen te verzorgen. Investeer daarom in een olie speciaal voor je nagelriemen. Smeer je nagelriemen hier dagelijks mee in, zo verzacht en hydrateer je het nagelbed.

 

Gebruik een base coat

Om de nagelgroei te versterken, kun je het beste een nagellak gebruiken die je nagels verhard. Kies er daarom voor om altijd een base coat op je nagels te dragen. 

 

Sluit af met een bittere nagellak om bijten te voorkomen

Als je een nagelbijter bent, gebruik dan over de base coat ook een anti-nagelbijt lakje. Dit is een nagellak met een bittere nasmaak, die speciaal is gemaakt om het bijten te voorkomen. De geur en smaak van deze nagellak is een goede reminder zodra je je nagels in de buurt van jouw mond houdt.

 

Bewaar een nagelvijl in je tas

Zorg ervoor dat je een mini nagelvijl in al je tasjes hebt zitten voor een on-the-go touch up van je nagels. Dit lijkt misschien onnodig of overdreven. Maar als je plotseling een keer een scheurtje of haaltje hebt, kun je het gelijk weg vijlen (zo maak je het ook niet erger, door er aan te trekken).   

 

Overweeg vitamine pillen

Het is bewezen dat vitamine B helpt bij het groeien van je haar en nagels. Je kunt er dus ook voor kiezen om vitamine B extra in te nemen. 

 

Heb jij nog een hack voor lange nagels? 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top