Fashion

Lookbook | Tamara Ackay Jewelry

Tamara Ackay (6)De grillige vormen van Tamara Ackay, sieraden met emotionele diepgang.

De contemporary juwelen ontwerpster Tamara is woonachtig in Parijs. Haar doel: het vertalen van menselijk gedrag en emoties naar sieraden. De juwelen van Tamara zijn kleine beeldhouwwerkjes op zich. Zij werkt met het begrip "Catharsis" oftewel zuivering. Door middel van het elimineren van de dingen die er niet toe doen, het blootleggen van pure emoties, vind zij haar inspiratie.

Tamara Ackay (2)

Na Ebb&Flow en Rhea brengt zij nu haar a/w 2013 collectie Roots uit.  Tamara probeert elke collectie te koppelen aan een "state-of-mind". Met Roots vertaald zij het gevoel van verdeeldheid. De stress van de ene kant op willen gaan maar de andere kant op worden geduwd. De fysieke en psychische tol die dit eist zien we terug in de vormen van haar nieuwe collectie. Zij gebruikt materialen zoals rauw zwart geblaakt zilver en gebrand brons. Door haar materiaal keuze krijgen Tamara's mini objecten een duister tintje.

Tamara Ackay (4)“Jewelry is a fascinating and a timeless way to express so many emotions. Everyone feels, and most people don’t know what to do about it. What any human being can feel I am releasing it through Catharsis on a piece of jewelry.”

– Tamara Akcay –   Tamara Ackay (3) De  lijn van Tamara Ackay wordt handgemaakt in kleine ateliers in Frankrijk. Zij is een voorstander van transparant produceren. Weten, waar en hoe een product vervaardigd wordt, de gehele collectie is dan ook "sustainable". Tamara Ackay (5) Helaas zijn de sieraden van Tamara Ackay nog niet te koop in Nederland. Ze zijn wel online verkrijgbaar onder andere via  LUISAVIAROMA. Voor meer informatie over Tamara Ackay, uitleen of verkoopadressen check Tamara Ackay of Creative Door PR. Tamara Ackay  

TAMARA ACKAY 

   

Deel dit artikel
Back to top