Interior

Waarom zijden bloemen een goed alternatief zijn voor ‘echte’ bloemen in je huis

Waarom zijden bloemen een goed alternatief zijn voor ‘echte’ bloemen in je huis

Je hebt je bloemen net een week op de vaas staan en de eerste blaadjes vallen ervan af. Het boeket hangt er ongelukkig bij. Zonde! Met zijden bloemen heb je hier nooit meer last van. Ideaal, toch?

Zijden bloemen

De laatste jaren zijn zijden bloemen een echte trend geworden. Dit komt met name doordat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Ook gaan de boeketten er steeds ‘echter’ uitzien. Zijden bloemen zijn een mooi alternatief voor verse bloemen. Ze worden namelijk niet na twee weken al weggegooid. De bloemen komen oorspronkelijk uit Italië. Men draaide daar zijden linten tot een bloem. Tada! De zijdenbloem was geboren. Tegenwoordig wordt er vaker kunstzijde gebruikt. Kunstzijde wordt gemaakt van de grondstof cellulose en is vooral heel sterk en makkelijk te bewerken. Vandaar dat de boeketten bloemen er kwalitatief steeds mooier uit gaan zien en bijna niet meer te onderscheiden zijn van echte bloemen.

Voordelen

Heb jij last van hooikoorts? Dan zijn zijden bloemen voor jou een echte uitkomst. Er vliegen namelijk geen pollen meer door de lucht en de bloemen zijn hypoallergeen. Daarnaast hebben zijden bloemen in tegenstelling tot snijbloemen, weinig onderhoud nodig. Zijden bloemen blijven jarenlang mooi. Vooral handig voor mensen die altijd vergeten om hun planten water te geven. Dit is nu toch niet meer nodig! Ook zit je niet met al het vuil dat achterblijft op de tafel. Scheelt weer opruimwerk.

Het enige waar je even op moet letten is dat er stof tussen de bloemen kan blijven zitten. Als je aan het schoonmaken bent, haal dan gelijk even met een stoffer het dwarrelende stof weg. Wat vaak een dingentje is bij bloemen halen is dat je niet precies weet voor welke kleur je wilt gaan. Je gaat vooral heel seizoensgebonden boeketten kopen. Bij de aanschaf van een zijdenboeket heb je hier geen last van. Mix kleuren door elkaar en je raakt er niet zat van. Net zoveel vreugde, maar vooral minder last van ongemakken.

Prijs

In eerste instantie kost een boeket met zijden bloemen toch aardig wat, maar je krijgt er wel echt wat voor terug. Ga maar eens na hoeveel geld je per jaar kwijt bent aan een verse bos bloemen. Je betaalt vaak al boven de 20 euro per boeket. Hier kun je ongeveer 10 dagen mee. Vaak wil je na een kapot boeket, wel weer een nieuw vers boeket op tafel hebben staan. Als je twee keer in de maand een nieuw boekt koopt, ben je in één jaar al over de 500 euro aan bloemen kwijt. Met zijden bloemen betaal je in eerste instantie wel wat meer, maar als alles bij elkaar optelt ben je een stuk goedkoper uit. En kijk eens hoe lang je met de kunstbloemen kan doen. Een te gekke oplossing eigenlijk!

Ontwerpen

Op internet kun je veel inspiratiebeelden vinden van boeketten. Vooral handig om te kijken of er wat tussen zit voor jou. Zo niet, dan is het misschien handig om bij een bloemist langs te gaan om verschillende opties te proberen en vooral te bespreken waar jij van houdt. Zij kunnen jou hier goed mee helpen. Zo kun je met een gerust gevoel een boeket kopen en weet je zeker dat het een boeket wordt waar jij van droomt. De boeketten worden al zo gemaakt dat je hem met vaas en al mee naar huis kunt nemen. Jij kunt dan eindelijk optimaal en vooral langdurig genieten van die prachtige bos bloemen!

Bron: flowercrush.nl, vivhomeluxuries.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top