Gezichtsverzorging

De bare skin trend: zo krijg jij een perfecte huid

De bare skin trend: zo krijg jij een perfecte huid

Misschien was het je al opgevallen dat modellen en celebs de laatste tijd maar al te graag hun bare & fresh looking skin op social media tonen. Make-up gebruiken en dragen is heerlijk, maar er gaat niets boven een fris, stralend huidje. En ook die verdient een plekje in je feed, nietwaar?!

De trend van de 'no makeup makeup' heeft de afgelopen jaren flink gedomineerd. Een make-up look waarbij het moet lijken alsof je geen make-up draagt, maar waar stiekem nog heel wat productjes voor nodig zijn. Bij de bare skin trend is dat anders en de naam zegt het al, de huid is bloot: make-uploos en schoon.

Dare to be bare

Ook de make-up trend van 2017, de breathing skin, sluit naadloos aan op de bare skin trend. Met de breathing skin gaan we namelijk ook voor een gezonde en stralende huid! Je kunt natuurlijk pas echt genieten van jouw bare skin als je huid mooi en gezond is. De basis van een stralende huid is een goede dagelijkse reiniging, zowel 's ochtends als 's avonds. We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is om jouw huid te reinigen, óók wanneer je geen make-up draagt. Denk aan: zweet, bacteriën op jouw handen of telefoon en vuildeeltjes in de lucht. Een onzorgvuldige reiniging kan daarom de poriën verstoppen en een te grondige reiniging met agressieve formules kan weer de natuurlijke huidbarrière belasten. Is jouw huid op dit moment niet op haar mooist? Tijd om eens kritisch naar je cleansing routine te kijken!

Beauty trend: bare skin

Cleansing cream

Wat je eigenlijk wilt is een milde en tegelijkertijd effectieve reiniging. De oplossing: een cleansing cream! Cleansing balms en creams zijn op dit moment enorm populair. Waarom? Ze verwijderen niet alleen make-up, vuil en zweet, maar voeden ook gelijk de huid, waardoor je een trekkerig gevoel voorkomt. De huid voelt gelijk comfortabel en ziet er mooi uit! 

How to use? Breng cleansing cream met de vingertoppen aan op een vochtige huid en maak een zachte roterende beweging. Tijdens het inmasseren versmelt de make-up als het ware met de romige cream. Vervolgens verwijder je de cream met een wattenschijfje. Herhaal deze stap voor een double cleansing, zo ben je ervan verzekerd dat de huid écht schoon is. Tip: het masseren van je gezicht zorgt voor een goede doorbloeding en daardoor een prachtige huid, dus neem je tijd!

Beauty trend: bare skin

Wil jij nu ook een cleansing cream in je leven? Goed nieuws: L'Oréal Paris komt met een nieuwe lijn kalmerende en beschermende reinigingsproducten, Delicate Flower Cleansing, die ook een Cleansing Cream bevat. Misschien herinner je je het interview van TrendAlert.nl met Luma Grothe nog wel, waarin het topmodel al vertelde over de wonderlijke Cleansing Cream in een roze pot die zij dagelijks gebruikt om haar flawless skin te behouden. Wij staan sindsdien te popelen en nu is het eindelijk zo ver: de Delicate Flower Cleansing lijn is vanaf februari verkrijgbaar! Naast de Cleansing Cream, bevat deze lijn ook Milk, Tonic, Wipes en een Wash die vanaf april verkrijgbaar zal zijn. 


Hoe ziet jouw cleansing routine eruit? Gebruik jij al een cleansing cream?


Beeld: Instagram @lorealskin, @doutzen, @realbarbarapalvin

Deel dit artikel
Back to top