Fashion

Kanye West wordt waarschijnlijk de nieuwe creative director van Louis Vuitton

Kanye West wordt waarschijnlijk de nieuwe creative director van Louis Vuitton

Helaas moesten we twee weken geleden het verdrietige bericht met jullie delen dat Virgil Abloh, creatief directeur van de mannencollectie van Louis Vuitton en oprichter van Off-White, was overleden op 41-jarige leeftijd vanwege kanker. De modewereld was in rouw en talloze mensen deelden hun verdriet over het vroege overlijden van de creatieve duizendpoot.

Abloh was een goede vriend van Kanye West en de twee werkten al samen bij Donda, het bedrijf van West. Kanye had al eerder laten vallen dat hij wel bij Louis Vuitton zou willen werken maar het was Abloh die er met de baan vandoor ging. Nu claimt de Engelse krant The Sun dat Kanye de nieuwe creatief directeur gaat worden van de mannenlijn van Louis Vuitton. Als dat waar is, is dat een droom van Kanye die uitkomt. 

"The pair are said to have masterminded the move, which would install the singer at the heart of the fashion industry, before Virgil’s death aged just 41", aldus The Sun. Een bron vertelt aan de krant: "Kanye is devastated about Virgil’s death because they had been friends for years and worked together a lot. They shared a similar vision and now Kanye feels he owes it to Virgil to continue his work at Louis Vuitton."

Kanye en Virgil leerden elkaar in 2009 kennen toen ze allebei bij Fendi stageliepen en waren sindsdien dikke vrienden. Naast dat Abloh creatief directeur mocht worden bij Donda, was hij in 2011 ook betrokken bij creatieve proces van het album Watch The Throne van Kanye en Jay-Z.

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top